Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>De gemeente heeft op 12 januari in samenwerking met politie en andere veiligheidspartners 15 locaties in Den Bosch gecontroleerd. Alle panden werden verhuurd door vermoedelijke huisjesmelkers.&nbsp;</p>

De gemeente heeft op 12 januari in samenwerking met politie en andere veiligheidspartners 15 locaties in Den Bosch gecontroleerd. Alle panden werden verhuurd door vermoedelijke huisjesmelkers. 

(Foto: )

Illegale bewoning en hennep in panden huisjesmelkers

  •   keer gelezen   112

DEN BOSCH | Naar aanleiding van meerdere meldingen van vermoedens van illegale bewoning en uitbuiting zijn op 12 januari 15 locaties in de gemeente gecontroleerd door de gemeente ’s-Hertogenbosch in samenwerking met de politie en andere veiligheidspartners. Alle panden werden verhuurd door vermoedelijke huisjesmelkers.

Op meerdere adressen verbleven personen die niet ingeschreven zijn. 12 personen worden alsnog officieel ingeschreven. Daarnaast zijn al deze adressen doorgegeven aan de belastingdienst voor naheffingen.
Bij een garagebedrijf aan de weg Orthen zijn twee personen aangehouden die zich niet konden legitimeren. Beide personen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie (AVIM).

Illegale bedrijfsvoering

Bij een woning aan de Engelsedijk werd een illegaal B&B met sauna aangetroffen en een B&B met sauna in aanbouw. Op het moment dat de controle werd uitgevoerd bleek de sauna in gebruik en arriveerden net nieuwe gasten voor een verblijf. In verband met de huidige coronamaatregelen werd dit bezoek direct beëindigd. De gemeente gaat onderzoek doen naar strijdigheid van het bestemmingsplan.

Hennep vondst

In een bedrijfspand aan De Bloemendaal werd naar aanleiding van een melding over uitbuiting van arbeidsmigranten een controle uitgevoerd. Ook hier bleken meerdere niet ingeschreven personen te wonen. Na een verdere doorzoeking werden onder toezicht van de Rechter Commissaris tientallen kilo’s gedroogde hennep aangetroffen. Op last van de burgemeester is het pand direct gesloten omdat het brandgevaarlijk was en het illegaal bewoond werd. De gebruikers van het pand hebben zelf voor andere huisvesting gezorgd. De politie doet verder onderzoek naar de mogelijke uitbuiting en de aangetroffen hennep.

Reactie burgemeester

Burgemeester Mikkers: “Iedereen wil prettig kunnen wonen. Dat begint bij veilig en eerlijk wonen. Iedere inwoner schrijft zich in. En verhuurders van kamers en woningen doen dat op de manier zoals dat hoort. Dat gaat niet altijd zo, dat blijkt ook uit deze controle. Daarom is het goed dat we hier op deze manier samen met onze veiligheidspartners op inzetten”.

Meer berichten