Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
In een van de garageboxen werd 2000 euro contant geld, 165 gripzakjes met cocaïne, 1 kilo shisha tabak en 42 flessen lachgas aangetroffen.
In een van de garageboxen werd 2000 euro contant geld, 165 gripzakjes met cocaïne, 1 kilo shisha tabak en 42 flessen lachgas aangetroffen.

Vondst bij gezamenlijke controle op garageboxen in Den Bosch

  •   keer gelezen   112

DEN BOSCH | Op dinsdag 28 en woensdag 29 juni hebben gemeente, politie en douane onder andere een garageboxencomplex aan de Zandzuigerstraat in Den Bosch gecontroleerd. Dat deden ze in het kader van de aanpak van ondermijning. 

In een van de garageboxen werd 2000 euro contant geld, 165 gripzakjes met cocaïne, 1 kilo shisha tabak en 42 flessen lachgas aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen door de douane en de politie. De vondst is voor de gemeente aanleiding om de box een jaar te sluiten. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de middelen.

Garageboxen worden voor het grootste deel gebruikt door mensen die thuis opslag te weinig hebben. Maar er zijn uitzonderingen. Helaas. In de praktijk blijkt dat ze interessant zijn voor mensen met verkeerde bedoelingen mede door de afgelegen ligging. Voorbeelden hiervan zijn de opslag van strafbare feiten zoals drugs of illegaal vuurwerk of strijdigheid bestemmingsplan zoals bewoning van een box. Door de garageboxen met regelmaat te controleren zorgt de gemeente samen met betrokken instanties voor een veilige omgeving voor andere gebruikers van de garageboxen en eigenaren van de verhuurbedrijven.

Controle bedrijventerreinen

Ook vond er controle plaats op bedrijventerreinen in Maaspoort en Empel. Aanleiding voor de controle waren de aanwijzingen die opgehaald zijn met de signaleringstoolkit die is ontwikkelt in samenwerking met Avans Hogeschool en de Taskforce RIEC. Met deze toolkit wordt met openbare gegevens en zichtbare aanwijzingen een informatiebeeld opgemaakt. Door alleen al naar de buitenkant van een bedrijf te kijken zijn er aanwijzingen die het informatiebeeld vullen. Dit wordt een schouw genoemd. Wat is er opvallend bij een rondje over een bedrijventerreinen en wat hoort daar absoluut niet thuis. Op basis van dit informatiebeeld zijn meerdere bedrijven bezocht. Bij 10 van de 28 bedrijven is met resultaat gecontroleerd van gebrekkige registratie van auto’s tot brandgevaarlijke elektrische batterijen en illegale bewoning.

Meld uw vermoedens

Ook u kunt helpen bij het werken aan een veilige omgeving rondom garageboxen en bedrijventerreinen. Ziet u iets dat niet pluis is? Meld dit bij de politie via 0900-8844, of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u vermoedens van ondermijning melden via het e-mailadres veiligheid@s-hertogenbosch.nl.

Meer berichten