Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Hospice Parunashia in Sint-Michielsgestel zoekt met spoed nieuwe vrijwilligers.
Hospice Parunashia in Sint-Michielsgestel zoekt met spoed nieuwe vrijwilligers. (Foto: )

Hospice Parunashia zoekt bijzondere vrijwilligers

  •   keer gelezen

Ben jij een gastvrij, vriendelijk persoon boven de 21 jaren jong, met het hart op de goede plaats? Dan is vrijwilligerswerk in een liefdevol, kleinschalig Hospice misschien wel net iets voor jou. Een zorgachtergrond is niet per se noodzakelijk, een goed inlevingsvermogen wel.

Sint-Michielsgestel - In een normale week heeft Hospice Parunashia in Sint-Michielsgestel 56 zorgvrijwilligers nodig voor een dienst van vier uur. Je draait altijd je dienst met een andere collega- vrijwilliger. Voor de nachtdienst komt er een verpleegkundige van thuiszorgorganisatie Vivent. In verband met de veiligheid van de vrijwilligers hanteert Hospice Parunashia op dit moment een opnamestop door de Covid-19 problematiek. Zodra een versoepeling van de maatregelen is toegestaan, gaat de Hospice weer herstarten, met inachtneming van de richtlijnen van onze medische staf.

Hospice Parunashia zou graag wat nieuwe zorgvrijwilligers willen verwelkomen. De diensten zijn van 07.00 tot 11.00 uur, van 11.00 tot 15.00 uur, van 15.00 tot 19.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur. Gehoopt wordt dat je één dienst per week wilt draaien en eenmaal per maand een dienst in het weekend. Je mag zelf het rooster invullen, dus je kunt zelf de dienst uitkiezen. Bij vakantie of ziekte ruilen vrijwilligers of draaien ze ook wel eens een extra dienst. Er draait ook een fijne ondersteunende kookploeg en dat is een groot genot tijdens de dienst van 15.00 tot 19.00 uur.

Wat zeggen de zorgvrijwilligers van Hospice Parunashia zoal over hun taak? “Ik kijk elke week uit naar mijn dienst.” “Ik wandel altijd met een voldaan gevoel naar huis.” “Wat bijzonder om zo dichtbij je medemens te mogen zijn.” “Wt is er snel een goed contact met de bewoner.” “Ik leer hier de mooiste dingen.” “Goh nooit gedacht dat ik dit ook zou kunnen.” “Dat het einde van een leven zo bijzonder kan zijn.” “Ik ben blij dat ik weer mag gaan.” “Thuis zegt mijn familie dat ik zo tevreden weer terug kom.” Maar ook: “Vandaag was het zeker niet makkelijk!” “Wat een fijne plek is het hier.” “Nooit gedacht dat we ook zoveel plezier hebben met onze bewoners en families.” “Indrukwekkend.” “Pff ik had er tranen van.” “Dankbaar.” “Wat een mooi werk mogen we hier doen.” “Zinvol werk naast mijn hectische baan.”

Interne opleiding

Alle vrijwilligers van Hospice Parunashia krijgen een interne opleiding die in het najaar weer gaat starten. Denk jij nu dat dit bijzondere werk ook iets voor jou zou kunnen zijn? Neem dan gerust contact op. Dat kan telefonisch op 073–2001980, of via vrijwilligers@hospiceparunashia.nl. Dan maakt Hospice Parunashia snel een afspraak met je. De medewerkers vertellen je graag meer over dit bijzondere vrijwilligerswerk. Het team kijkt uit naar fijne collega-vrijwilligers van alle leeftijden, voel je ook als twintiger of dertiger vooral heel welkom! Meer info: www.hospiceparunashia.nl.

Meer berichten