De Kids Reporters nemen letterlijk een kijkje in de keuken van Resto van Harte. Daar ontdekken ze waar de organisatie voor zorgt en hoe ze dat juist in deze periode wil blijven doen.
De Kids Reporters nemen letterlijk een kijkje in de keuken van Resto van Harte. Daar ontdekken ze waar de organisatie voor zorgt en hoe ze dat juist in deze periode wil blijven doen.

Roet in het eten van Resto van Harte; Kids Reporters gaan op onderzoek

Algemeen 60 keer gelezen

De lockdown slaat hard in bij Resto van Harte. Dat leerde de Kids Reporters onlangs in een interview met Resto van Harte Manager Manita en vrijwilliger Catrien. In BBS Boschveld zit één van de vijftig locaties in Nederland van Resto van Harte. Tijd om eens wat meer te horen te krijgen over dit initiatief, vonden de Kids Reporters Boschveld.

Door Kids Reporters Den Bosch

DEN BOSCH - “Resto van Harte is overgewaaid vanuit Frankrijk”, aldus Manita. “Daar zet de stichting zich vooral in voor mensen die op straat leven. In Nederland houdt de stichting zich bezig om mensen die eenzaam zijn te verbinden met elkaar door middel van eten. Per diner, zitten er ongeveer dertig mensen aan tafel. Vaak senioren die het leuk vinden om andere mensen te ontmoeten. Maar ook mensen met een beperking of wijkbewoners die het lastig vinden om voor zichzelf te koken en op deze manier toch een lekkere maaltijd voorgezet krijgen voor een heel zacht prijsje. Want wij streven ernaar dat iedereen gebruik kan maken van Resto van Harte. Ook als je een wat krappere beurs hebt.”

Afhaalmaaltijden bieden oplossing
“Helaas heeft corona de afgelopen maanden heel wat roet in het eten gegooid”, gaat Catrien verder. “Er zijn een hoop mensen bijgekomen die met eenzaamheid te maken hebben sinds corona. En wij hebben onze deuren juist moeten sluiten. Dat voelt heel verdrietig. Ook met kerst kunnen we niet open. Dat valt ons allemaal heel zwaar. Kerst is toch juist een tijd dat je naar elkaar omkijkt en samen komt om gezellig met elkaar te eten. Gelukkig maken we wel afhaalmaaltijden voor de kerst zodat mensen die daar behoefte aan hebben een heerlijk drie gangen diner kunnen bestellen. Op 23 december kunnen mensen de maaltijd afhalen op de BBS Nieuw Zuid en krijgen ze een extra cadeautje en een kop warme chocomel. Zo hopen we toch nog een steentje bij te kunnen dragen. Blijf wel de site in de gaten houden in verband met eventuele updates.”

Kerstwens
“Wij hopen dat we volgend jaar weer snel open kunnen gaan en mensen mogen ontvangen”, aldus Manita en Catrien. “En dat we verder kunnen met al onze mooie plannen. We willen bijvoorbeeld ook meer met kinderen gaan doen. Op BBS de Kameleon koken we al met kids en zijn we nu bezig met Gezonde traktaties maken. We hopen dat ook op BBS Boschveld te gaan doen. Voor nu wensen we iedereen heel fijne feestdagen en vooral een heel gezond 2021!”

Updates en meer informatie
Resto van Harte houdt de ontwikkelingen rondom corona en de daarbij geldende RIVM-regels in de gaten. Eventuele updates in verband met veranderende regelgeving is daarop, net als aanvullende informatie te vinden: www.reserveren.restovanharte.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant