Het allereerste exemplaar van het kwartetspel ‘Supernoud ontdekt ’s-Hertogenbosch’ werd in huize Koudijs enthousiast ontvangen.
Het allereerste exemplaar van het kwartetspel ‘Supernoud ontdekt ’s-Hertogenbosch’ werd in huize Koudijs enthousiast ontvangen. Foto: Ben Nienhuis

Supernoud ontdekt echt Bosch kwartet

Algemeen 203 keer gelezen

Mag ik van jou in de categorie gekke straatnamen de Kromme Elleboog? En mag ik dan in de categorie Bekende Bosschenaren Janus Kiep? Als het aan ondernemer Mike Koudijs ligt, is dit vanaf nu een bekend geluid in de huiskamers. Onder de vlag van Supernoud lanceert hij deze maand een echt Bosch kwartetspel met vrolijke, herkenbare illustraties en tal van weetjes en eigenaardigheden over onze stad.

DEN BOSCH - Het spel bestaat uit 16 verschillende kwartetten met uiteenlopende categorieën - van lokale lekkernijen tot bekende Bosschenaren en van bekende gebouwen tot typische Bossche uitspraken. “We hebben ons best gedaan om in het spel onderwerpen en weetjes op te nemen die ook voor echte Bosschenaren verrassend en leuk zijn. Zo (her)ontdek je samen de stad”, vertelt Mike enthousiast.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan

Het (her)ontdekken van je eigen stad past bij de visie van het lifestyle- en kledingmerk waaraan hij sinds enkele jaren naast al zijn andere werkzaamheden bouwt. Mike: “Van huis uit ben ik grafisch ontwerper en ik heb jarenlang in de modewereld gewerkt. De laatste jaren ben ik vooral actief met het bedrukken en borduren van (bedrijfs)kleding. Ik heb altijd geroepen dat ik nooit een kledingmerk zou beginnen omdat daar enorm veel bij komt kijken. De laatste jaren is de textielveredeling echter zodanig verbeterd en veranderd (zoals produceren on demand) en zag ik steeds meer leveranciers die echt mooie kwaliteit en sustainable kleding konden leveren dat ik toch overstag ben gegaan. Bloed kruipt immers toch waar het niet gaan kan!” 

“inspireren om de eigen stad te (her)ontdekken”

In 2017 werd zo Supernoud geboren. Het centrale karakter van het merk is Supernoud, een astronaut die op weg naar de maan in een verkeerde baan terecht kwam en zo weer terug op aarde belandde. Hij landde in de Moerputten en sindsdien verkent hij ons land, waaronder dus ‘s-Hertogenbosch. Zijn verwonderingen en hotspots van zijn reis zijn steeds met een knipoog terug te zien in de collectie kleding. Zo zijn er in de Bosch getinte collectie prints met een verwijzing naar de bellende engel op de Sint Jan, Jheronimus Bosch en de Gouden draak. Ook figureert Supernoud zelf vaak in de bedrukkingen op bekende Bossche locaties, zoals het Stadhuis. Mike: “We willen met Supernoud mensen inspireren om hun eigen stad te (her)ontdekken en nog meer te waarderen door het te laten zien door de ogen van Supernoud. Dat doen we met veel humor en gekkigheid. Daarnaast hebben we ook een serieuze boodschap: zorg voor de wereld om je heen. Waar het kan, kiezen we daarom voor duurzame oplossingen.”

Eindeloos veel mogelijkheden

Van kleding naar een kwartet. Het lijkt misschien voor sommigen een onverwachte wending, maar niet voor Mike: “Werken aan het uitbouwen van Supernoud is een mogelijkheid om oneindig creatief te zijn en verder te kijken dan kleding alleen. We werken daarbij samen met studenten van onder meer St. Joost School of Art & Design, fotografen, illustratoren en designers. Elkaar inspireren tot nieuwe ideeën en producten is onderdeel van de fun. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo werken we momenteel ook aan een prentenboek voor kinderen en nieuwe speciale collecties van lokale ontwerpers.” Tegelijkertijd zijn we ook bezig met het uitbreiden naar meerdere steden die we ook weer door de ogen van Supernoud gaan ontdekken. Zo is Supernoud naast in Eindhoven onlangs ook geland in Breda.”

Het kwartet (15,95 euro) en de collectie van Supernoud zijn verkrijgbaar via de webshop www.supernoud.nl, in de showroom aan de Oude Vlijmenseweg 190D, Bol.com en concept store Swan aan de Hinthamerstraat 67 in Den Bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant