In een theatershow interviewt Evert ten Napel trainer Foppe de Haan over zijn voetballeven.
In een theatershow interviewt Evert ten Napel trainer Foppe de Haan over zijn voetballeven. Foto: de Bibliotheek ZOUT

Theater in coronatijd; uitkijken naar intieme voorstellingen dit voorjaar

Algemeen 57 keer gelezen

DEN BOSCH - De lockdown, niemand ontkomt eraan. Zo ook de Bossche schouwburg niet. De voorstellingen zijn tot en met 19 januari geannuleerd en ook voor daarna houdt het theater rekening met een beperkte capaciteit van dertig personen per voorstelling. Maar dat weerhoudt het theater er niet van om de start kaartverkoop voor het voorjaar door te laten gaan.

Nu meer dan ooit is het fijn om plannen te maken voor het voorjaar, om iets te hebben om naar uit te kijken. Voor de voorstellingen in januari en februari zijn er slechts 30 kaartjes per voorstelling beschikbaar. Des te bijzonder is het om straks in het nieuwe jaar weer samen een voorstelling te bekijken, op gepaste afstand en in intiem gezelschap.

Het programma van Theater aan de Parade heeft voor ieder wat wils. De programmeurs van Theater aan de Parade zetten een aantal tips op een rijtje.

De klassiekers van Herman van Veen in een nieuw en actueel licht. Donderdag 21 januari in HAL8 - Brabanthallen
Renee van Bavel verbindt het werk van haar grootmeester Herman van Veen met haar eigen verhalen en observaties en zet op die manier de klassiekers als “Liefde van later”, “Suzanne” en “Cirkels” in een nieuw en actueel licht. Begeleid door haar pianist Dirk Flatau zingt Renee op eigen wijze het vroege werk uit de tijd van toen de zanger de leeftijd had die Renee nu heeft. Het resultaat: een fris en eigen geluid op de vertrouwde melodieën van toen. “Puur en prachtig!” aldus Herman van Veen.

Een intiem concert van harpiste Lavinia Meijer. Zaterdag 23 januari in HAL8 - Brabanthallen
Lavinia Meijer is een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Geïnspireerd door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson bouwt Lavinia met Untitled 2 aan een veelomvattend kunstwerk met verschillende invalshoeken.

Een theatercollege met voetbalfenomeen Foppe de Haan. Dinsdag 2 februari in HAL8 - Brabanthallen
Foppe de Haan werd landelijk bekend door als trainer met Jong Oranje in 2006 en 2007 het Europees Kampioenschap te winnen en door zijn langdurige en succesvolle trainerschap bij sc Heerenveen. In dit theatercollege wordt hij geïnterviewd door sportverslaggever en NOS Studio Sport commentator Evert ten Napel. Samen nemen ze het voetballeven van de Haan onder de loep. En voetbal is emotie. Het is dan ook niet gegarandeerd dat Foppe zijn emoties de baas blijft. Gegarandeerd een interessante avond met Foppe de Haan.

Ronald Snijders: Groot feest van absurditeiten, woordgrappen en maffe liedjes. Zaterdag 13 februari in PERRON-3
Ronald Snijders staat dit seizoen tien jaar in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.

Kaartverkoop
Meer informatie over het hele voorjaarsprogramma, de verkoop van kaarten, corona-updates en andere is er de website van het Theater aan de Parade www.theateraandeparade.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant