Afbeelding

Nieuwe reisadviezen en regels zorgen voor meer reizen

Algemeen 158 keer gelezen

Het kabinet kondigde deze week nieuwe reisregels aan voor Nederlanders die deze zomer in het buitenland op vakantie gaan. Hierdoor wordt het makkelijker om het land te verlaten, maar bij terugkomst gelden juist meer regels. De verwachting is dat er door de nieuwe reisadviezen meer Nederlanders kiezen voor een vakantie buiten onze landsgrenzen.

Alle EU-landen van oranje terug naar geel
Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf voorheen altijd een reisadvies af op basis van het aantal coronabesmettingen in een land. Landen kregen een rode, oranje, gele of groene kleur. De meeste landen binnen de EU waren de laatste tijd oranje. Door het nieuwe reisadvies komt hier verandering in. Alle oranje landen gaan namelijk terug naar geel. Dit betekent dat je er vakantie mag vieren. Reden voor deze koerswijziging is dat de vaccinatiegraad volgens het kabinet hoog genoeg is en de zorg beheersbaar blijft.

Wat verandert er bij terugkomst?
Voorheen moest je bij terugkomst uit een oranje land aan kunnen tonen dat je volledig gevaccineerd, hersteld of negatief getest bent op het coronavirus. Dit gold niet voor mensen die terugkeerden uit gele landen. Met ingang van zondag 8 augustus is dit wel nodig. Reizigers die terugkeren uit een geel land moeten dan namelijk ook een coronabewijs laten zien bij terugkomst. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Voor Nederlanders die nog niet volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona, betekent dit dat zij in het buitenland een negatieve coronatest moeten verkrijgen. Een PCR-test is maximaal 48 uur geldig, een sneltest maximaal 24 uur.

Meer mensen gaan op vakantie
De nieuwe reisadviezen hebben gevolgen voor Nederlanders die terugkeren uit een geel land. Toch is de verwachting dat er meer mensen in het buitenland op vakantie gaan. Wil je ook nog snel een zonvakantie boeken? Dan vlieg je mogelijk vanaf Rotterdam Airport. Als je met de auto afreist naar dit vliegveld, wil je jouw auto ongetwijfeld in de buurt parkeren. Om een parkeerplaats te vinden, kijk je op parkerenrotterdamairport.com. Op deze site zie je in een oogopslag welke parkeerplaatsen er in de buurt van dit vliegveld liggen. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen. Kies daarom voor parkeren Rotterdam Airport vergelijken. Hierdoor vind je vast en zeker een goedkope parkeerplaats bij het vliegveld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant