Actrice en zangeres Simone Kleinsma blikt terug op de afgelopen jaren en presenteert in de Brabanthallen in Den Bosch een show vol hoop en troost.
Actrice en zangeres Simone Kleinsma blikt terug op de afgelopen jaren en presenteert in de Brabanthallen in Den Bosch een show vol hoop en troost. Foto: Dario & Misja

Theaterdiva Simone Kleinsma keert terug op haar troon

Kunst en cultuur 501 keer gelezen

DEN BOSCH | Simone Kleinsma keert na lange tijd terug naar haar rechtmatige troon op het podium. In haar nieuwe theatervoorstelling ‘Verder’ neemt ze haar publiek mee in een muzikale trip down memory lane. Een prachtige terugblik op haar carrière van de afgelopen jaren. Een ding weten we zeker, Simone heeft absoluut niet stilgezeten. Schuif aan bij Simone Kleinsma op 14 oktober in HAL8, Brabanthallen.

Ze is actrice, zangeres, musicalster, presentatrice, voice-over en kan ook nog zingen. Alleskunner Simone Kleinsma is een podiumbeest in hart en nieren. Maar de afgelopen jaren waren voor haar een bewogen tijd. In haar theatervoorstelling blikt ze terug op die periode en hoe ze dat heeft ervaren. Ze kwam er bijvoorbeeld achter hoe het is om plots alleen in het leven te staan. In 2017 overleed haar man, regisseur Guus Verstraete. “Ons leven was een duet. Nu is het een solo”, vertelt Kleinsma.

Simone gaat verder

Tijdens haar voorstelling vertelt ze wat haar is overkomen en hoe ze nu in het leven staat. Volgens Simone was het nodig om eerst dingen op te ruimen voor ze verder kon gaan. “Dan bedoel ik letterlijk opruimen. Een kast opruimen, kleding wegdoen, ruimte maken. Zelf doe ik dat vaak op intuïtie. De kleding van Guus had ik al weggedaan, nu wordt het tijd voor zijn werkkamer die vol staat met boeken en prullaria.” Door op te ruimen hield ze iets over wat het begin kon zijn van iets prachtigs.

‘Verder’ van Simone Kleinsma staat in het teken van hoop en troost. Het moet bovenal niet te zwaar worden. Er zijn momenten waarbij de zakdoeken uit de tas gehaald moeten worden, want er zal bij het publiek veel herkenbaarheid zijn. Haar herinneringen worden muzikaal bijgestaan door een speciaal voor haar geschreven repertoire en bestaande klassiekers. Het leven gaat door, je bouwt het weer langzaam op en je durft soms weer de slappe lach te krijgen. Net als Simone. 

Prijzen

Simone heeft in haar theatercarrière verschillende prijzen in handen mogen nemen. Zo heeft ze zes musical awards op haar naam staan, deelt ze de 1e plek met cabaretier en acteur Alex Klaasen en is ze geridderd in de orde van Oranje-Nassau. Dat kunnen weinig Nederlandse acteurs en actrices zeggen.

Carrière

Al op 15-jarige leeftijd besloot Simone dat ze het theatervak in wilde. Ze speelde toen al gitaar en had al jaren balletles. Ze meldde zich aan bij de Kleinkunst Academie. Zonder enige moeite wist ze deze opleiding af te ronden. Simone Kleinsma speelt een rol in talloze producties, zowel voor tv als theater. Als actrice is ze vooral bekend geworden door haar hoofdrol in de tv-serie ‘Kees&Co’. Daarnaast presenteerde ze het kookprogramma ‘Koken met Cas’. Het aantal theaterproducties waarin Simone heeft geschitterd, is indrukwekkend. De laatste maanden was ze te zien op tv met haar programma ‘Klassiekers met Kleinsma’. Daar besprak ze met een collega uit haar vakgebied over de allermooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is.

‘Verder’ met Simone Kleinsma zie je op donderdag 14 oktober om 20.00 uur in HAL8 - Brabanthallen. Meer informatie en tickets vind je op theateraandeparade.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant