Schaken doe je natuurlijk liever niet in je eentje. Vandaar dat schaakliefhebber Wim van der Ven samen met Ouderen Sociëteit Maaspoort een schaakclub wil oprichten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.
Schaken doe je natuurlijk liever niet in je eentje. Vandaar dat schaakliefhebber Wim van der Ven samen met Ouderen Sociëteit Maaspoort een schaakclub wil oprichten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden. Foto:

Ouderen Sociëteit Maaspoort wil schaakclub oprichten

Verenigingen 331 keer gelezen

DEN BOSCH | Ouderen Sociëteit Maaspoort is altijd in beweging. Voortdurend worden er nieuwe activiteiten opgestart. Zo wordt momenteel bekeken of er voldoende animo is voor een nieuwe schaakclub voor senioren.

Door Han van Bodegom

Wim van der Ven - een fervent schaakliefhebber - woont sinds kort op de Maaspoort. Voorheen woonde hij in Haaren waar hij ook lid was van de plaatselijke schaakclub. Sinds zijn komst naar Den Bosch is hij al op zoek naar een geschikte schaakclub om lid van te worden, maar die zijn er simpelweg niet in dit deel van de stad. Vandaar dat hij onlangs bij Ouderen Sociëteit Maaspoort heeft aangeklopt om te kijken of het niet mogelijk is om zelf een schaakclub(je) op te richten. “Daarvoor is hij bij ons aan het juiste adres”, vertelt voorzitter Tonny van Eenbergen enthousiast: “Want als Ouderen Sociëteit proberen wij zoveel mogelijk initiatieven vanuit de senioren in de wijk te ondersteunen. Dat kan echt van alles zijn. Van een gezellige bingo, rommelmarkt, workshops, uitstapjes, tot biljart- en kaartclubjes aan toe. Zolang er maar voldoende animo voor is. Zo presenteren wij op zaterdag 21 augustus in samenwerking met de KBO en Senioren Ontmoetingsruimte De Vlethof een groot zomerterras voor alle senioren in de wijk. Met onder andere leuke muzikale optredens en een hapje en een drankje om te vieren dat we na anderhalf jaar binnen gezeten te hebben, eindelijk weer naar buiten mogen.”

Oproep voor schaakliefhebbers

De komende weken gaan Van Eenbergen en Van der Ven samen inventariseren of er op dit moment voldoende animo is voor de oprichting van een nieuwe schaakclub in de Maaspoort. Zij doen dan ook een oproep aan alle schaakliefhebbers (50-plus) die het leuk vinden om vanaf september van dit jaar op maandagochtenden in Sociaal Cultureel Centrum De Schans aan de Troelstradreef 160 in Den Bosch (Maaspoort) in een ontspannen sfeer te komen schaken. Meld je gewoon aan als je ook van schaken houdt. Je hoeft overigens niet perse in de Maaspoort te wonen. Iedereen is van harte welkom.
Als je lid wordt van de schaakclub, ben je meteen lid van Ouderen Sociëteit Maaspoort en kun je dus ook aan alle andere activiteiten deelnemen. Contributie bedraagt 20 euro per jaar. Voor aanmelden en meer info kun je contact opnemen met Wim van der Ven op 06-23669616 (wven60@gmail.com), of met Tonny van Eenbergen op 06-29130094 (t.eenbergen@home.nl). Opgeven bij de beheerder van De Schans kan ook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant