Met een leger vrijwilligers trekt Taxus Taxi ten strijde tegen kanker. Ieder jaar voorziet de stichting zo duizenden mensen van medicatie.
Met een leger vrijwilligers trekt Taxus Taxi ten strijde tegen kanker. Ieder jaar voorziet de stichting zo duizenden mensen van medicatie.

Taxusinzameling 2021 loopt nog tot en met 20 augustus

Gezondheid 94 keer gelezen

REGIO | Sinds juni is Stichting Taxus Taxi weer actief met de inzameling van taxussnoeisel in de strijd tegen kanker. Jaarlijks bieden duizenden donateurs hun snoeisel aan dat gebruikt wordt voor chemotherapie. 

Inmiddels zijn er al heel wat twijgjes van deze bijzondere venijnboom ingezameld, maar de strijd is nog niet gestreden. De inzameling loopt nog een tijdje door. U kunt uw snoeisel nog tot en met vrijdag 20 augustus aanmelden. Stichting Taxus Taxi hoopt het seizoen met een mooie eindsprint af te sluiten. De teller voor het ingezamelde snoeisel staat nu op 380.000 kilo. Het doel is om dit jaar 425.000 kilo in te zamelen. Verleden jaar had Taxus Taxi zich ook hetzelfde doel gesteld. Ondanks dat dit destijds net niet behaald werd, is er nu het volste vertrouwen dat het wel gaat lukken. Dit betekent uiteraard niet dat de stichting nu op haar lauweren kan rusten. Ze wil dan ook iedere taxus bezitter vragen de groene vingers nog enkele weken te laten wapperen. Door uw taxushaag te snoeien, schenkt u iemand met kanker de kans op een langer en gezond leven.

Heeft u taxussnoeisel om op te laten halen voor dit mooie doel? Maak dan gemakkelijk een afspraak via www.taxustaxi.nl en voor u het weet komt de gratis taxi bij u langs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant