Frans Kapteijns verzorgt op 3 november een lezing over de flora en fauna van natuurgebied de Kampina. (Foto: IVN -'s-Hertogenbosch)
Frans Kapteijns verzorgt op 3 november een lezing over de flora en fauna van natuurgebied de Kampina. (Foto: IVN -'s-Hertogenbosch) Foto: IVN -'s-Hertogenbosch

Lezing Frans Kapteijns over flora en fauna in de Kampina

Verenigingen 183 keer gelezen

DEN BOSCH | Het IVN-’s-Hertogenbosch presenteert op woensdag 3 november om 20.00 uur een lezing over de flora en fauna van de Kampina. Deze wordt gegeven door Frans Kapteijns; natuurliefhebber, natuurgids en boswachter.

De Kampina is een fraai heidelandschap dat omringd wordt door bossen en wordt doorsneden door enkele beken. Het noordelijk deel van de heide is vrij droog met veel struikheide, het zuidelijk deel is vochtiger. Opmerkelijk zijn de vele blauwe bosbessen in juli en de paarse heide in augustus. Zomers vliegt de boomvalk hier en de wulp, tureluur en roodborsttapuit komen in het gebied voor.
In het noorden van de Kampina liggen vennen, die door regenwater worden aangevuld. Hierdoor zijn ze voedselarm en groeien er bijzondere planten. In het zuidoosten van het gebied stroomt de Beerze die overgaat in de Kleine Aa en het Smalwater. In de winter treedt de Beerze buiten haar oevers. Deze overstromingen zijn een weelde voor water- en trekvogels.

Praktische informatie

De lezing wordt gegeven in de Brede Bossche School Nieuw Zuid aan de Jac. Van Looystraat 5 in Den Bosch. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis voor leden. Van overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van 2,50 euro gevraagd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant