Boerderijcomplex De Voorne in Heerewaarden. Sinds 1999 is Natuurmonumenten beheerder van het 20 hectare grote gebied bij Fort de Voorn.
Boerderijcomplex De Voorne in Heerewaarden. Sinds 1999 is Natuurmonumenten beheerder van het 20 hectare grote gebied bij Fort de Voorn.

Bijzonder boerderijcomplex De Voorne te koop

Zakelijk 720 keer gelezen

HEEREWAARDEN | Gelegen op het grondgebied van de vroegere schans Nassau-de Voorn, in het uiterwaardengebied van de Maas in het dorp Heerewaarden ligt het bijzondere boerderijcomplex ‘De Voorne’. 

Dit monumentale complex, bestaande uit een T-boerderij, personeelswoning, TBC-huisje en een tuinmuur met smeedijzeren hekwerk op een perceel van ongeveer 3000 vierkante meter, komt te koop op basis van erfpacht. Op donderdag 16 en woensdag 29 september 2021 is het mogelijk om ‘De Voorne’ op afspraak te bezichtigen, waarna het prachtige boerderijcomplex per inschrijving verkocht zal worden door eigenaar Natuurmonumenten. 

Fort De Voorne

Boerderijcomplex ‘De Voorne’ bevindt zich op het voormalige fort De Voorne. De plek waar het boerderijcomplex ligt, kent vanwege de landschappelijke ontstaansgeschiedenis en vanuit militair historisch oogpunt een bijzonder rijke en bewogen geschiedenis. De boerderij, de personeelswoning, het tuinhuisje (TBC-huisje) en de tuinmuur met hekwerk zijn van rijkswege beschermde monumenten en vallen onder een beschermd complex. 

Oorspronkelijke staat

Ook het terrein waarop de boerderij staat betreft een archeologisch monument. Verder bestaat het erf nog uit enkele nieuwe schuren en een verbouwde oudere schuur, die niet onder de bescherming vallen. Het complex bevindt zich nog grotendeels in oorspronkelijke staat.

Verkoop op basis van Erfpacht

Sinds 1999 is Natuurmonumenten beheerder van het 20 hectare grote gebied bij Fort de Voorn. Het gebied wordt beheerd voor het behoud van natuur en historie. Om het als cultuurhistorisch element te behouden, wordt jaarlijks alleen het hoognodige gesnoeid en graast er jongvee om de vegetatie onder de bomen kort te houden. Het is ook om deze reden dat Natuurmonumenten in het geval van boerderijcomplex De Voorne kiest voor verkoop op basis van erfpacht.

Meer informatie

Geïnteresseerde kandidaten kunnen voor aanvullende informatie - of het maken van een afspraak voor de kijkdagen op donderdag 16 en woensdag 29 september - vrijblijvend contact opnemen met de verkopend makelaar TOFFwonen op telefoonnummer 0165-326727, of kijk gewoon eens op de website: www.toffwonen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant