'Wikkelboats' zijn duurzaam gefabriceerde tiny houseboten die multifunctioneel ingezet kunnen worden als pop-up store, vergaderruimte, woonkamer of accommodatie voor overnachten.
'Wikkelboats' zijn duurzaam gefabriceerde tiny houseboten die multifunctioneel ingezet kunnen worden als pop-up store, vergaderruimte, woonkamer of accommodatie voor overnachten.

‘Tiny housebootjes’ langs Tramkade in Den Bosch

Zakelijk 593 keer gelezen

DEN BOSCH | Over twee weken openen de deuren van twee bijzondere tiny housebootjes gemaakt van golfkarton. Afgemeerd aan de voet van de karakteristieke silo’s en naast de Coon en de Bossche Kraan wil ‘Wikkelboat’ een bijdrage leveren aan de activering van het water. 

Overdag bieden deze duurzame drijvende ‘tiny houses’ ruimte aan ondernemers en ‘s nachts aan eenieder die op een bijzondere locatie wil overnachten. Initiatiefnemer Sander Waterval: “We zijn apetrots dat we hier nu liggen en mogen bijdragen aan de mooie ontwikkelingen langs de Tramkade”.

Multifunctioneel

De Wikkelboats zijn slim ingericht zodat ze multifunctioneel gebruikt kunnen worden; overdag als vergader- of loungeplek en uitvalsbasis voor culturele en watersport-activiteiten en ‘s avonds kan men er met maximaal 6 personen per boot overnachten. Ze liggen er in ieder geval voor de komende vier jaar, de hoop is dat ze opgenomen worden in het langetermijnplan voor de Tramkade.

Waterfietsen

Er zijn buitendouches, veel bergruimte voor onder andere kayaks en sups en men kan genieten van een luxe onderdeks weggewerkte jacuzzi. Wikkelboat wil met haar concept ook anderen inspireren om innovatief en duurzaam met ruimte om te gaan terwijl men toch alle comfort en luxe ervaart. Naast de Wikkelboats komen er twee Schiller Waterfietsen te liggen voor verhuur. Als introductieaanbod mogen gasten hier gratis gebruik van maken. Ook niet-gasten zijn van harte welkom om hiermee Den Bosch vanaf het water te verkennen.

Vergaderarrangementen

Wikkelboat werkt ook samen met ZelfvarenDenBosch en de Bossche Brouwers zodat gasten met een bootje kunnen varen en kunnen genieten van een uitgebreid ontbijt. In samenwerking met Meetables worden vergaderarrangementen aangeboden onder de naam Floatables. Voor de langere termijn staan ook andere events zoals een Floating Cinema op de planning en Wikkelboat komt graag in gesprek met andere initiatiefnemers voor watergerelateerde activiteiten.

Over het initiatief

Initiatiefnemer is Sander Waterval, oprichter en mede-eigenaar van jachthaven The Red Apple Marina in Rotterdam. Hij is de bedenker van de Wikkelboats. Zes Wikkelboats liggen al in Rotterdam verspreid over twee locaties in het centrum en in de afgelopen jaren hebben deze wereldwijde media-aandacht gekregen. In de komende jaren wordt het aantal Wikkelboats verder uitgebreid naar andere steden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant