Kings of Colors heeft eerder de afvalcontainers op het Goulmy en Baarplein in Maaspoort voorzien van graffitikunst. Op de foto zie je graffitikunstenaar Gart Smits aan het werk. (Foto: Arie van Houwelingen)
Kings of Colors heeft eerder de afvalcontainers op het Goulmy en Baarplein in Maaspoort voorzien van graffitikunst. Op de foto zie je graffitikunstenaar Gart Smits aan het werk. (Foto: Arie van Houwelingen) Foto: Arie van Houwelingen

Graffiti op afvalcontainers krijgt vervolg

Politiek 133 keer gelezen

DEN BOSCH | De Afvalstoffendienst en Kings of Colors gaan op 23 locaties nog eens 76 containers ‘pimpen’. Dit gebeurt onder de noemer ‘Container Kunst’. 

Eerder werkten beide partijen al samen om de containers op het Goulmy en Baarplein te verfraaien. Kings of Colours is een echt Bosch collectief. Het doel is om straatkunstenaars een podium te geven. Op iedere locatie worden de containers door een andere kunstenaar beschilderd. Het thema ‘natuur’ komt overal in terug. “Op veel plekken in de gemeente staan containers voor restafval, papier, glas, plastic en textiel. Hoe leuk is het om deze vierkante metalen bakken te voorzien van een mooie beschildering? De straat en wijk fleuren er direct van op”, vertelt wethouder Jan Hoskam: “Natuurlijk hopen we dat inwoners de containers daarna nog beter gaan gebruiken. Het is toch jammer om afval ernaast te gooien?”

Locaties

In de gemeente krijgen de containers op de volgende 23 locaties een nieuw uiterlijk: Rivierenplein, Kapelaan Koopmansplein, Akeleistraat, Vlinderlaan, Abel Tasmanstraat, Veldwijkstraat, Het Wielsem, Zuiderpassage, Brink, Canadasingel, Ketsheuvel, Pastoor van Thiellaan, Bernadettestraat, Wilhelminaplein, Copernicuslaan, Dien van Hemertstraat, Kerkstraat, Duyn van Daelseweg, Brugstraat, Oude Vlijmenseweg en Achter de Dorpsstraat. 

Op 23 en 24 augustus gaat James Jetlag aan de slag op het Rivierenplein. Kom je kijken? Meer info: www.containerkunst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant