Het Meer van Engelen is een zeer gevarieerd natuurgebied van 58 hectare. (Foto: H. van Eijck)
Het Meer van Engelen is een zeer gevarieerd natuurgebied van 58 hectare. (Foto: H. van Eijck) Foto: H. van Eijck

Lezing IVN-’s-Hertogenbosch over het Meer van Engelen

Verenigingen 145 keer gelezen

DEN BOSCH | Het IVN-’s-Hertogenbosch presenteert op woensdag 6 oktober 2021 om 20.00 uur een lezing over het Meer van Engelen bij het Engelermeer. De lezing vindt plaats in de Brede Bossche School Nieuw Zuid en wordt gegeven door natuurgidsen van het IVN.

Rond het Engelermeer liggen het natuurgebied Meer van Engelen met verschillende stranden waar wordt gezwommen, gerecreëerd, gezeild, gesurft, gewandeld, gedoken, gevist en honden uitgelaten en getraind. Het natuurgebied van 58 hectare dat is afgeschermd via lagunes van het drukke recreatiegebied omvat onder andere een eendenkooi, open water, moerasbos, veenmosarm rietland en cultuurland. Kortom het is een zeer gevarieerd gebied met daarin ook hele fraaie natuur.

Praktische informatie

De lezing wordt gegeven in de Grote Zaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid aan de Jac. Van Looystraat 5 in Den Bosch. Iedereen is van harte welkom bij deze lezing. De toegang is gratis voor leden van de IVN/Vogel- en Natuurwacht ‘s-Hertogenbosch e.o. Voor overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van 2,50 euro gevraagd. Houd de IVN website in de gaten voor actuele informatie met betrekking tot de coronamaatregelen: https://www.ivn-s-hertogenbosch.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant