Ondanks het verlies (2-3 thuis tegen Jong Ajax) bleven de supporters van FC Den Bosch als één man achter hun club staan. Na afloop van de wedstrijd volgde dan ook een luid applaus. (Foto: Henk van Esch)
Ondanks het verlies (2-3 thuis tegen Jong Ajax) bleven de supporters van FC Den Bosch als één man achter hun club staan. Na afloop van de wedstrijd volgde dan ook een luid applaus. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest, maar heeft wel nieuwe hoofdsponsor binnen

Sport 283 keer gelezen

DEN BOSCH | Vrijdag was een dag met twee gezichten voor FC Den Bosch. In de middag maakte de club bekend dat het Bossche bedrijf ‘Amacom, The Amazing Company’ de komende zes maanden als hoofdsponsor de wedstrijdshirts siert. Na dit goede nieuws volgde in de avond een domper. De thuiswedstrijd tegen Jong Ajax ging met 2-3 verloren.

Amacom kent een lange en persoonlijke geschiedenis met FC Den Bosch en heeft haar subhoofdsponsorschap tijdelijk verruild voor het vacante hoofdsponsorschap. Dit doet Amacom om FC Den Bosch de tijd en ruimte te bieden om een partij te vinden die zich voor langere tijd als hoofdsponsor aan de club wil committeren. FC Den Bosch verwacht dat hiervoor drie tot zes maanden nodig zijn. Amacom is al sinds de officiële start van het seizoen met haar bedrijfsnaam op het wedstrijdshirt van de Bosschenaren te bewonderen. Vrijdag werd het tijdelijke hoofdsponsorschap officieel bekrachtigd.

Talentontwikkeling

Dick Engels, algemeen directeur bij Amacomover, vertelt: “Amacom is al vele jaren trouwe sponsor van FC Den Bosch en draagt de club een warm hart toe. De stappen die FC Den Bosch momenteel zet, geven vertrouwen voor de toekomst. Met de tijdelijke opwaardering van subhoofdsponsor naar hoofdsponsor willen we de club een extra bijdrage leveren om de weg naar boven verder in te zetten. Tegelijkertijd hopen we hiermee ondernemers uit de regio te activeren om de club ook te ondersteunen en om het stokje als hoofdsponsor in de nabije toekomst van ons over te nemen. Daar komt bij dat Amacom net als FC Den Bosch nadrukkelijk investeert in talentontwikkeling en dit als een belangrijke pijler ziet in haar bedrijfsvoering.”

Perfecte match

Algemeen directeur Rob Almering van FC Den Bosch: “Het is fantastisch dat het hoofdsponsorschap op deze manier is ingevuld. We zijn het seizoen op 1 juli gestart zonder hoofdsponsor en dat is toch een substantieel bedrag binnen de begroting van een voetbalclub. Daarnaast is het voor de uitstraling van de club essentieel dat er een passende hoofdsponsor op het shirt prijkt. Amacom past uitstekend bij FC Den Bosch, omdat het bedrijf innovatief en servicegericht is en een echte winnaarsmentaliteit heeft. Waarden die ook bij FC Den Bosch hoog in het vaandel staan. In Amacom heeft FC Den Bosch sinds jaar en dag een betrokken, meedenkende partner. Eén die ons uit de brand helpt en die zelfs wil fungeren als intermediair en aanjager tussen FC Den Bosch en nieuwe en bestaande zakelijke doelgroepen. FC Den Bosch is ambitieus en wij vertrouwen erop dat de club terugkeert naar een positie in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Dat Amacom daarbij ondersteuning biedt, is voor FC Den Bosch een bevestiging dat we samen met bestaande partners een positief verwachtingsgevoel en een gevoel van trots kunnen opbouwen ten opzichte van de club. Zo kunnen we de entree van nieuwkomers vergemakkelijken en het saamhorigheidsgevoel verder versterken.”

FC Den Bosch - Jong Ajax

De weg omhoog lijkt dit seizoen al te zijn ingeslagen. De eerste twee competitieronden werden gewonnen. Vrijdagavond werd speelronde drie gespeeld. In eigen huis nam FC Den Bosch het op tegen Jong Ajax dat in stadion De Vliert op jacht ging naar de eerste punten van het seizoen. FC Den Bosch kende een bliksemstart, want al in de eerste minuut zette Roy Kuijpers namens de Bosschenaren de 1-0 op het scorebord. In de 23e minuut was het echter Ajax-spits Max de Waal die 1-1 maakte en in de 53e minuut scoorde de aanvaller ook de 1-2. De 1-3 van Naci Ünüvar in de 68e minuut betekende de nekslag voor FC Den Bosch. De 2-3 van opnieuw Kuijpers in de laatste seconden van de extra tijd viel helaas te laat.

Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op de website: www,fcdenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant