Wie weet waar het op Jeroen Bosch geïnspireerde beeld 'Het Gedrocht' - ook wel de Hoge Priester met Tulband genoemd - zich nu bevindt?
Wie weet waar het op Jeroen Bosch geïnspireerde beeld 'Het Gedrocht' - ook wel de Hoge Priester met Tulband genoemd - zich nu bevindt? Foto:

Waar is ‘Het Gedrocht’ van Jeroen Bosch gebleven?

Verenigingen 228 keer gelezen

DEN BOSCH | De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch is dringend op zoek naar het op Jeroen Bosch geïnspireerde beeld ‘Het Gedrocht’. Wie o wie kan hen helpen?

“Tijdens het recente hoogwater is een aantal beelden weggedreven uit de Groote Stroom. Het gaat om beelden die figuren voorstellen uit schilderijen van Jeroen Bosch. Op één na zijn alle beelden weer ‘thuis’. Maar ‘Het Gedrocht’ is nog steeds zoek”, aldus Henny Isbouts van Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch: “Een van onze schippers kreeg de melding dat het beeld gezien zou zijn bij het Vughtereiland. Maar sindsdien is er niets meer van vernomen.”

Fantasierijke figuren

“De serie beelden is in het Jeroen Boschjaar 2016 in het water geplaatst en met onze Jeroen Boschroute vaar je er pal langs”, vervolgt Isbouts: “Onze gasten krijgen zo een mooi beeld van welke kleurrijke en fantasierijke figuren Bosch schilderde.”

Gouden tip

De Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch zou de collectie natuurlijk graag weer compleet hebben. Dus wie heeft de gouden tip over de huidige verblijfplaats van ‘Het Gedrocht’? Diegene wordt beloond met twee Jeroen Boschvaartochten. Neem voor meer info contact op met de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch op 073-6124918, of via algemeen@kringvrienden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant