Zondag aanstaande duikt 'Team Bas' de Oosterplas in om geld in te zamelen voor Stichting ALS.
Zondag aanstaande duikt 'Team Bas' de Oosterplas in om geld in te zamelen voor Stichting ALS. Foto: Amsterdam City Swim

Zwemmen voor Stichting ALS in de Oosterplas

Gezondheid 176 keer gelezen

DEN BOSCH | Ondanks dat de Amsterdam City Swim op 29 augustus niet kan doorgaan, haalt ‘Team Bas’ een nat pak voor ALS. Zondag aanstaande duikt het team de Oosterplas in om geld in te zamelen voor Stichting ALS.

Afgelopen december kreeg Bas Plaum, Bosschenaar en levensgenieter in hart en nieren, te horen dat hij lijdt aan ALS. Over deze ongeneeslijke ziekte is nog weinig bekend en er is nog geen medicijn om ALS te behandelen. Om geld in te zamelen voor Stichting ALS, schreven familie en vrienden van Bas zich in voor de Amsterdam City Swim als ‘Team Bas’.

Alternatief

Op zondag 29 augustus zou dit zwemevenement traditioneel in de Amsterdamse grachten plaatsvinden, maar vanwege de onzekerheid over de coronamaatregelen voor grote evenementen, heeft de organisatie de ‘City Swim’ afgelast. Als alternatief bedacht de ALS-organisatie de actie ‘Een nat pak voor ALS’. Alle deelnemers worden opgeroepen om op 29 augustus een nat pak te halen voor ALS op hun eigen manier om zodoende toch de nodige donaties te generen.

Zeilvereniging Oosterplas

‘Team Bas’ gaat dan ook op die dag een nat pak halen, door in de Oosterplas in Den Bosch twee kilometer te zwemmen. Bij Zeilvereniging Oosterplas springt het team van zeventien vrienden en familie in het Bossche water, om samen ALS de wereld uit te zwemmen. Voorzitter Peter Knuvers stond direct open voor het beschikbaar stellen van locatie en faciliteiten van de vereniging “Het past bij onze vereniging om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Als we dat dan op deze betrokken manier kunnen doen voor een doel als ALS dan zijn wij blij dat te kunnen doen.”

Ontroerd en trots

“Ik ben ontroerd en vooral ook trots te zijn op het feit dat mijn familie en vrienden zich op deze manier inzetten om te helpen deze ziekte een halt toe te roepen”, vertelt Bas. ”Ik zal er dan ook zeker bij zijn aanstaande zondag om iedereen aan te moedigen.”

Het evenement begint om 13.00 uur. Aan het einde van de middag, als de laatste zwemmer binnen is, zal het eindbedrag van ‘Team Bas’ worden bekendgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant