Wijkbewoners, clubs en verenigingen uit heel Maaspoort slaan de handen ineen om op zondag 5 september een gratis evenement voor jong en oud te organiseren: Festival De Plek.
Wijkbewoners, clubs en verenigingen uit heel Maaspoort slaan de handen ineen om op zondag 5 september een gratis evenement voor jong en oud te organiseren: Festival De Plek.

Maaspoorters zetten samen gratis festival op poten

Human Interest 225 keer gelezen

DEN BOSCH | Wijkbewoners, clubs en verenigingen uit heel Maaspoort slaan de handen ineen om op zondag 5 september een gratis evenement voor jong en oud te organiseren: Festival De Plek.

“Juist de gedachte ‘wat kan je nu wél nog’ zette ons aan het denken”, zegt Chris de Groot van Flik-Flak over het organiseren van een evenement in coronatijd: “De Bossche Zomer inspireerde en zo deden wij een oproep in de wijk voor wie hier aan mee wilde werken”.

Workshops en optredens

Inmiddels hebben tientallen partijen en vrijwilligers zich aangesloten bij de organisatie van Festival De Plek. Clubs en verenigingen geven dan allerlei workshops. Van yoga tot freerunning. Ook boden de lokale knutsel- en haakclubs spontaan aan om aankleding voor het festival te maken, zoals vlaggetjes. Maaspoort Kids presenteert op het festival een gezellige vrijmarkt met kinderen uit de wijk, omdat dit met Koningsdag niet kon. Daarnaast biedt het festival een plek om eindelijk weer eens op het podium te staan voor onder andere Balletschool Margot Bierens, Circusgezelschap Amicorum en Muziekpraktijk Maaspoort.

Trots op onze wijk

“Je merkt gewoon dat mensen de behoefte hebben om weer iets leuks te ondernemen en ook om er voor elkaar te zijn”, stelt Chris: “Dat lokale clubs en verenigingen het door corona niet altijd makkelijk hebben gehad, speelt uiteraard ook mee. Maar stilzitten doen we niet graag in de Maaspoort. We bouwen liever een feestje! We zijn vooral erg trots op onze wijk, dat we dit samen toch maar weer neerzetten zo. Maaspoort bundelt de krachten, maar heel ‘s-Hertogenbosch en daarbuiten is natuurlijk van harte welkom!”

Inschrijven via de website

Een kids programma met Nijntje, freestyle- en vechtsporten voor jongeren, een zen programma, senioren programma, bal- en gymsport, terrasjes en ga zo maar door. Voor het uitgebreide programma vol sport, spel, actie en ontspanning moet doorgaans ingeschreven worden via de website van het festival. Zo houdt de organisatie het festival ‘coronaproof’.

Praktische informatie

Festival De Plek. Datum: zondag 5 september van 10.00 tot 18.00 uur. Festivalterrein: Marathonloop 7 in Den Bosch. Gratis inschrijven via de website: www.festivaldeplek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant