De nationale bondscoach heeft Sera Vullers (16) uit Rosmalen uitgenodigd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Kyokushin Karate in Polen.
De nationale bondscoach heeft Sera Vullers (16) uit Rosmalen uitgenodigd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Kyokushin Karate in Polen. Foto: Tomoe Dojo

Sera Vullers naar EK Karate in Polen

Sport 152 keer gelezen

ROSMALEN | Sera Vullers (16) uit Rosmalen vertrekt 22 september naar Polen om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Kyokushin Karate.

Sera begon op haar zevende met karate. Eerst Shotokan en op haar negende is ze geswitcht naar de full contact karate stijl Kyokushinkai bij Tomoe Dojo in Rosmalen. Het vechten in het Kyokushin Karate lijkt sterk op kickboxen, maar dan wel met extra regels. Niet naar het hoofd stoten bijvoorbeeld, vastpakken of duwen. 

Buitendojo

Net voor de coronapandemie werd Sera Nederlands Kampioen in de leeftijdscategorie 14/15 jaar onder de 50 kilogram. Daarna zijn er ruim 1,5 jaar geen toernooien meer gehouden en kon er binnen vaak niet worden gesport. Maar Sera wist haar trainingsschema - samen met haar trainingsmaatjes - in de ‘buitendojo’ van Tomoe Dojo goed vol te houden. 

Papendal

In december 2020 mocht ze voor het eerst aansluiten bij de nationale selectie op Olympisch Sportcentrum Papendal. Met als resultaat dat ze door de nationale bondscoach is geselecteerd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap in de categorie 16/17 jaar tot 60 kilogram. Op vrijdag 25 september vindt het jeugdtoernooi plaats in Swinoujscie, aan de Oostzee in Polen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant