De nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 11 september.
De nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 11 september. Foto: Aileen van Tilburg

Nationale collecteweek KWF Kankerbestrijding

Gezondheid 133 keer gelezen

DEN BOSCH | Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding - van 5 tot en met 11 september - wordt in Den Bosch weer huis-aan-huis gecollecteerd.

Ellen Koenen van het KWF-collecteteam in Den Bosch is blij dat er dit jaar weer volop gecollecteerd kan worden. Door de coronacrisis was de landelijke opbrengst vorig jaar een derde lager dan normaal: “We hopen dit jaar weer meer geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg. Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis.

Doneren via QR-code

Bosschenaren kunnen tussen 5 en 11 september een collectant aan de deur verwachten. Behalve een donatie met contant geld kunnen zij ook contactloos via een QR-code doneren. Die scan je met je mobiele telefoon. Je betaalt dan veilig, anoniem en eenmalig via iDEAL.

De Meerendonk

In de wijk De Meerendonk kun je zelfs uitsluitend met QR-code doneren. “De collectanten nemen daar geen contant geld aan”, legt Ellen uit. “We doen dit bij wijze van proef. De verwachting is dat contant geld binnen een paar jaar helemaal uit de collecte verdwijnt. Zo doen we vast wat ervaring op.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant