FC Den Bosch-speler Victor van den Bogert wint overtuigend het kopduel van Enrico Hernandez van FC Eindhoven. De Bosschenaren verloren uiteindelijk onfortuinlijk met 1-0. (Foto: Henk van Esch)
FC Den Bosch-speler Victor van den Bogert wint overtuigend het kopduel van Enrico Hernandez van FC Eindhoven. De Bosschenaren verloren uiteindelijk onfortuinlijk met 1-0. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest dankzij zondagsschot van FC Eindhoven

Sport 162 keer gelezen

DEN BOSCH | FC Den Bosch heeft in het Jan Louwers Stadion een 1-0 nederlaag moeten slikken. In de vierde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie kroonde Eindhovenaar Joey Sleegers zich tot matchwinner door met een afstandsschot Wouter van der Steen te verschalken.

In een intensief en rommelig duel in Eindhoven had FC Den Bosch in de eerste helft moeite met de thuisploeg. Binnen de tien minuten moesten de Bosschenaren het eerste en enige tegendoelpunt van de avond slikken; een afstandsschot van Joey Sleegers belandde achter Wouter van der Steen, nadat de doelman achteraf verklaarde dat hij niet op het schot van de buitenspeler had gerekend. 

Goed keeperswerk

Na de openingstreffer waren er meerdere momenten voor de thuisploeg om de score te verdubbelen. Doelman Van der Steen stond daar meermaals goed in de weg en hield hiermee zijn ploeg in de wedstrijd. Ook Den Bosch kreeg via Hornkamp nog een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De spits vuurde vanuit de zestien een bal op Bertrams af, die op zijn beurt goed reageerde en de inzet over het doel tikte.

Geen strafschop

Vlak voor het rustsignaal was het opnieuw Hornkamp die op de doelman van Eindhoven af ging. Hij probeerde de sluitpost te omspelen, werd gevloerd, maar kreeg tot zijn verbazing (en van velen met hem) géén strafschop. Later bleek uit de beelden dat de aanvaller wel degelijk werd neergehaald door de doelman van FC Eindhoven.

Tweede helft

Na de pauze leek FC Den Bosch beter uit de startblokken te komen. Sebastiaan van Bakel snoepte vlak na rust bijna doelman Bertrams de bal af, die niet in de gaten had dat de buitenspeler hem onder druk zette. Ook de ingevallen Ryan Leijten was dichtbij een treffer. De middenvelder kwam van links naar binnen en zag zijn schot uit de verre hoek gepakt worden.

Kans Jizz Hornkamp

De grootste kans op de gelijkmaker kwam echter op naam van Jizz Hornkamp. Rechtsbuiten Roy Kuijpers wurmde zich knap langs zijn directe tegenstander en bediende Hornkamp op maat, maar de inzet van de spits van FC Den Bosch was recht door het midden, waardoor FC Eindhoven-doelman Bertrams met de voet redding kon brengen. Het was meteen ook een van de laatste wapenfeiten van de Bosschenaren, die aan het einde van de wedstrijd nog wel met flink wat opportunisme probeerden om de Eindhovense defensie te breken, wat helaas niet tot echt grote kansen leidde. Een zure en onnodige nederlaag dus voor FC Den Bosch in Eindhoven. De Bosschenaren blijven daardoor op 6 punten steken uit 4 duels en zijn daarmee momenteel terug te vinden in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie.

Thuis tegen Excelcior

Op vrijdag 3 september ontvang FC Den Bosch in eigen huis Excelsior Rotterdam. De aftrap is om 18.45 uur. Tickets zijn online te koop op https://tickets.fcdenbosch.nl, via de FC Den Bosch app of op werkdagen in de middag (van 13.00 tot 17.00 uur) bij de receptiebalie in Stadion De Vliert.

Testen voor Toegang

Voor deze wedstrijd geldt dat toegang tot Stadion De Vliert enkel mogelijk is op vertoon van een negatieve test die niet ouder is dan 24 uur of een geldig vaccinatiebewijs. Het inplannen van een test kan via https://www.testenvoortoegang.org/. Vragen over de kaartverkoop of toegang tot de wedstrijd? Stuur een e-mail naar info@fcdenbosch.nl, of probeer het telefonisch op 073-6464700. Kijk voor het laatste nieuws over FC Den Bosch op de website: www.fcdenbosch.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant