Bij het onderdeel 'beachflags' draait het in de eerste plaats om snelheid en uithoudingsvermogen. (Foto: Redding Brigade Rosmalen)
Bij het onderdeel 'beachflags' draait het in de eerste plaats om snelheid en uithoudingsvermogen. (Foto: Redding Brigade Rosmalen) Foto: Redding Brigade Rosmalen

Lifesavers Redding Brigade Rosmalen in de prijzen

Verenigingen 106 keer gelezen

ROSMALEN | Eindelijk! Na 1,5 jaar was het dan weer zover. Op zondag 22 augustus werd de ‘Board ‘n Flags’-wedstrijd gehouden op het strand van ‘s Gravenzande. 

Ondanks de vakantieperiode verzamelden vijf leden van Redding Brigade Rosmalen zich al vroeg bij het clubhuis in Maliskamp. Met een volgeladen trailer en vol enthousiasme vertrokken zij naar de eerste editie van ‘Board ‘n Flags’. Tijdens deze wedstrijd zouden de vijf sporters op vier onderdelen in diverse leeftijdsklassen in actie komen. Te weten een board race sprint (zo’n 400 meter), twee rondes beachflags en een technische board race (zo’n 1000 meter).

Board race

Na aanmelding en de eerste contacten weer te hebben opgehaald, stond het eerste onderdeel op het programma, de board race. Deze race wordt afgelegd op een soort van surfplank waarbij de start en finish op het strand zijn en er op zo’n 150 meter vanaf de waterlijn drie boeien liggen die gerond moeten worden. De golven waren perfect om weer in het wedstrijdritme te komen. De Rosmalense lifesavers lieten zien dat ze tijdens de coronalockdown fanatiek zelfstandig hadden doorgetraind en dat deze inspanning niet onverdienstelijk is geweest. Maar liefst vier medailles werden er behaald. 

Beachflags

Helaas waren de weergoden de deelnemers niet zo goed gezind en moest het volgende onderdeel de beachflags in de regen worden afgelegd. Toen merkte je pas echt goed hoe erg iedereen wedstrijden had gemist. Ondanks de stromende regen stond iedereen naast het veld te kijken en de sporters probeerde met een big smile een ‘flag’ te bemachtigen. Beachflags is een onderdeel waarbij de deelnemers op hun buik in het zand liggen met het gezicht van de ‘flags’ af. Op 20 meter afstand staan er flags, altijd één minder dan het aantal deelnemers. Na het startsignaal staan en draaien de sporters zo snel mogelijk om en rennen naar de flags. Degene met een flag gaat door naar de volgende ronde. Ook nu wisten de Rosmalenaren twee keer op het podium te komen. 

Tweede ronde

Na de lunch klaarde het op en brak de zon door. Mooi op tijd voor de twee ronde beachflags. Tijdens de tweede ronde zag je dat de Rosmalense lifesavers een oefenrondje hadden gehad, want ze wisten drie keer op het erepodium te komen. 

Technische board race

Als laatste onderdeel stond er een technische board race op het programma. Normaal gesproken ga je bij een board race één keer door de branding en één keer terug. Bij de technische boardrace - in de vorm van een M-parcours - moet je twee keer door de branding heen en twee keer terug. Ook hierbij wisten de lifesavers van Rosmalen op het ereschavot te komen, viermaal maar liefst.

Op naar het NK

Na een heerlijke wedstrijddag gingen de sporters met in totaal zevenmaal een derde plaats, een keer een tweede en vijfmaal een eerste plek terug naar Rosmalen. Op naar het NK begin september!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant