TeamBas heeft afgelopen zondag het mooie bedrag van 29.669 euro bij elkaar gezwommen voor onderzoek naar de dodelijke zenuw/spierziekte ALS.
TeamBas heeft afgelopen zondag het mooie bedrag van 29.669 euro bij elkaar gezwommen voor onderzoek naar de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Foto: Henk van Esch

TeamBas duikt de plas in voor onderzoek naar ALS

Gezondheid 281 keer gelezen

DEN BOSCH | Vrienden en familie van Bosschenaar Bas Plaum doken zondagmiddag de Oosterplas in om geld op te halen voor Stichting ALS. Samen hebben zij het mooie bedrag van 29.669 euro bij elkaar gezwommen voor onderzoek naar deze dodelijke zenuw/spierziekte. 

Afgelopen december kreeg Bas Plaum, Bosschenaar en levensgenieter in hart en nieren, te horen dat hij lijdt aan ALS. Over deze ongeneeslijke ziekte is nog weinig bekend en er is nog geen medicijn om ALS te behandelen. Om geld in te zamelen voor Stichting ALS, schreven familie en vrienden van Bas zich in voor de Amsterdam City Swim als ‘Team Bas’. Op zondag 29 augustus zou dit zwemevenement traditioneel in de Amsterdamse grachten plaatsvinden, maar vanwege de onzekerheid over de coronamaatregelen voor grote evenementen, had de organisatie de City Swim afgelast. Als alternatief bedacht de ALS-organisatie de actie ‘Een nat pak voor ALS’. Alle leden van TeamBas haalden op zondag 29 augustus een nat pak door in de Oosterplas in Den Bosch twee kilometer te zwemmen om zodoende toch de nodige donaties te generen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant