Carel Kraayenhof komt met zijn muzikale compañeros naar PERRON-3 in Rosmalen.
Carel Kraayenhof komt met zijn muzikale compañeros naar PERRON-3 in Rosmalen. Foto: Reinout Bos

Tip van Theater aan de Parade: Carel Kraayenhof Quartet

Algemeen 112 keer gelezen

DEN BOSCH | Het theaterseizoen is van start en ook dit jaar zijn er weer voorstellingen die je gezien moet hebben. Iedere week geven de programmeurs een tip voor het theater. Deze week vertellen we over het Carel Kraayenhof Quartet en hun ode aan Astor Piazzolla. Een avondvullend programma vol instrumentale juweeltjes die worden afgewisseld met persoonlijke verhalen.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather. Hij was een held die zijn leven beïnvloede en vormde. Door zijn optreden bij het koninklijk huwelijk van Willem-Alexander en Máxima maakte heel Nederland kennis met Carel en werden velen diep geroerd door de krachtige muziek van Piazzolla. In de volksmond staat dit moment ook wel bekend als ‘de traan’.

Kleinkinderen

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Al meer dan tien jaar reist het viertal de hele wereld over en op 28 oktober komen ze met een theatraal concert naar PERRON-3 in Rosmalen.

Het Carel Kraayenhof Quartet zie je op 28 oktober in PERRON-3. Info en tickets: theateraandeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant