Onderdeel van het project 'Het Carnaval der Bedreigde Dieren' is een samenwerking met lokale muziekgezelschappen.
Onderdeel van het project 'Het Carnaval der Bedreigde Dieren' is een samenwerking met lokale muziekgezelschappen.

Het Carnaval der Bedreigde Dieren op landgoed in Vught

Kunst en cultuur 127 keer gelezen

VUGHT | Op zaterdag 4 en zondag 5 september vindt een unieke locatievoorstelling plaats op Landgoed Bleijendijk in Vught. Musici en bekende dichters brengen daar op muzikale en poëtische wijze odes aan bedreigde diersoorten. 

Al wandelend over het landgoed krijgt u op verrassende plekken nieuwe composities en gedichten van onder andere Ingmar Heytze, Judith Herzberg en Hans Dorrestijn te horen. Denk aan een gedicht dat door de bomen naar beneden komt zweven of een duet aan de oever van een vennetje. Na een spetterende finale kunt u nagenieten met een heerlijke lunch of borrelplank.

Le Carnaval des Animaux

Het Carnaval der Bedreigde Dieren is geïnspireerd op ‘Le Carnaval des Animaux’ van de Franse componist Camille Saint-Saëns. De makers willen op een originele en positieve manier het thema van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit onder de aandacht brengen. Er wordt al zoveel gesomberd, laten we ook eens kijken naar wat we hebben en willen behouden!

Praktische informatie

Toegangskaarten kosten 20 euro en zijn te reserveren via www.carnavalderbedreigdedie-ren.nl/kaarten. De voorstelling is gemaakt voor volwassenen, maar toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar. Tickets voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar zijn gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant