Kat Carson is een veelzijdige sopraan met een passie voor optredens die net wat anders zijn.
Kat Carson is een veelzijdige sopraan met een passie voor optredens die net wat anders zijn.

Lunchconcert met sopraan Kat Carson bij Willem Twee

Kunst en cultuur 129 keer gelezen

DEN BOSCH | Sopraan Kat Carson verzorgt op woensdag 8 september een lunchconcert in de Toonzaal van Willem Twee in Den Bosch.

Kat Carson is een veelzijdige sopraan met een passie voor optredens die net wat anders zijn. Zij is gespecialiseerd in het uitvoeren van oude muziek en heeft een passie voor dit repertoire. In veel van haar optredens verwerkt ze het vertellen van verhalen, bewegingen, dansen, acteren en soms zelfs kunstwerken. Ze is medeoprichter van twee oude muziekensembles; Nymphes et Monstres en TWB ensemble. Ook werkte ze samen met verschillende ensembles als The Sixteen en Musica Secreta (waar ze ook op de cd ‘Lucrezia Borgia’s Daughter’ zong) en de Galicische Groep Resonet. Ze trad ook op in enkele van de grootste zalen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland; van de Royal Albert Hall tot Tivoli Vredenburg, en heeft meerdere malen opgetreden op zowel de Britse Radio (radio 3) als de Nederlandse radio (radio 4).

The French Connection

Het programma heeft de titel ‘The French Connection’: een Engels-Franse muzikale extravaganza dat het leven van Nicholas Lanier, een luitist wiens familie van Frankrijk naar Engeland vluchtte om te ontsnappen aan religieuze vervolging, volgt. Lanier verwierf in Engeland de titel ‘Master of the King’s Music’ aan de hoven van Charles I & II en reisde veel door Italië en Frankrijk om kunst te verzamelen voor zijn Koninklijke beschermheren. Deze voorstelling verweeft muziek en poëzie om zo een beeld te schetsen van het hoofse leven aan de overkant van het kanaal.

Praktische informatie

Dit programma is onderdeel van het festival ‘Fresh from the Oven’. Aanvang op woensdag 8 september om 12.30 uur, lunch vanaf 11.30 uur. Voor dit concert is geen coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor kaartverkoop en meer info op www.willem-twee.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant