Vrijdagavond neemt FC Den Bosch het in eigen huis op tegen SC Telstar. Vorig seizoen wonnen de Bosschenaren thuis met maar liefst 5-1. Op de foto Jizz Hornkamp en Sebastian van Bakel in actie. (Foto: Henk van Esch)
Vrijdagavond neemt FC Den Bosch het in eigen huis op tegen SC Telstar. Vorig seizoen wonnen de Bosschenaren thuis met maar liefst 5-1. Op de foto Jizz Hornkamp en Sebastian van Bakel in actie. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch Fotografie

FC Den Bosch speelt vrijdag thuis tegen Van Gaal-loos SC Telstar

Sport 153 keer gelezen

DEN BOSCH | Na de thuisoverwinning op Jong AZ mocht FC Den Bosch in de achtste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij titelkandidaat FC Emmen. Het duel in Drenthe eindigde in een 2-0 nederlaag voor de mannen van hoofdcoach Jack de Gier. Vrijdagavond speelt FC Den Bosch thuis tegen SC Telstar dat de afgelopen speelronde met bondscoach Louis van Gaal op de bank knap won van het beloftenteam uit Alkmaar.

Den Bosch begon niet onaardig aan het duel in Emmen. Jizz Hornkamp kreeg in de zesde minuut een grote kans om de score te openen. Waar doelman Brouwer de inzet van Ryan Leijten nog met moeite wist te redden, kreeg de spits de bal voor de voeten en zag ook zijn inzet gekeerd worden door de doelman van FC Emmen. Een kleine tien minuten later kreeg Leijten zelf opnieuw een mogelijkheid om de score te openen. De middenvelder vergat echter af te drukken nadat hij een voorzet van Hornkamp op waarde wist te schatten. 

Openingstreffer

Wanneer je zelf verzuimt de kansen te maken, dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant. Ook nu ging deze eeuwenoude ongeschreven voetbalwet weer in werking. De thuisploeg opende na 22 minuten de score via uitgerekend Bosschenaar Peter van Ooijen. In eerste instantie stopte Van der Steen nog een inzet van een Emmenaar, waarna Van Ooijen de rebound gemakkelijk kon binnenschuiven voor 1-0.

Schot op de lat

Na de openingstreffer leek het erop dat FC Emmen de score zou gaan verdubbelen. Doelman Wouter van der Steen keepte een puik duel en hield zijn ploeg meermaals op de been. De Bosschenaren lieten na een klein half uur ook nog eenmaal van zich horen. Soufyan Ahannach haalde rand zestienmetergebied schitterend uit richting de verre bovenhoek. De inzet van Ahannach spatte uiteen tegen de lat.

Verdubbeling score

Na de pauze veranderde er weinig tot niets aan het spelbeeld. Emmen maakte het spel, Den Bosch loerde op de ruimte in de omschakeling. FC Emmen bleef aan de poort rammelen en kwam dan ook binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong. Dit keer was het middenvelder Azzeddine Toufiqui die met een schuiver de bal langs Van der Steen wist te krijgen en daarmee zijn elftal in veilige haven leek te schieten.

Afgekeurde goal

FC Den Bosch probeerde wel op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Tot het moment dat Preben Stiers de bal voor de voeten kreeg en zijn eerste treffer in het shirt van FC Den Bosch dacht te maken. Helaas voor de Belg werd hij door de arbitrage teruggefloten uit buitenspelpositie. Hierdoor bleef een spannend laatste deel van het duel in Emmen uit.

Blessuregevallen

Een grote smet op de avond waren enkele blessuregevallen aan de zijde van FC Den Bosch. Dylan Ryan moest al na een kwartier spelen het veld verlaten nadat hij verkeerd terecht kwam op het kunstgras. Ook Ryan Leijten moest vroegtijdig de wedstrijd staken. De middenvelder, die vorige week zaterdag nog zijn eerste profcontract tekende, greep na een sprintduel naar zijn hamstring. Hopelijk vallen de kwetsuren mee en kunnen de jongens aanstaande vrijdag weer aan de aftrap verschijnen in het thuisduel met SC Telstar.

Thuis tegen Telstar

De wedstrijd FC Den Bosch - SC Telstar wordt vrijdagavond om 20.00 uur in Stadion De Vliert afgetrapt. Kijk voor kaartverkoop, het laatste nieuws en aanvullende informatie op de website van de club: www.fcdenbosch.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant