Kunstfotograaf Frank van Driel heeft een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In zijn werken staat storytelling centraal. Zo ook in dit stilleven met de titel 'Exotics'. (Foto: Frank van Driel)
Kunstfotograaf Frank van Driel heeft een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In zijn werken staat storytelling centraal. Zo ook in dit stilleven met de titel 'Exotics'. (Foto: Frank van Driel) Foto: Frank van Driel

Expositie Frank van Driel in Museum Slager: ‘The Art of Perception’

Kunst en cultuur 124 keer gelezen

DEN BOSCH | Museum Slager aan de Choorstraat presenteert van 21 november tot en met 20 februari een tentoonstelling van kunstfotograaf Frank van Driel. Met ‘The Art of Perception’ toont het museum een selectie eigentijdse stillevens en (naakt)portretten. Gelijktijdig lanceert de kunstenaar een eerste fotoboek ‘to be frank’.

Frank van Driel refereert met zijn lichtgebruik en symboliek aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17e eeuw. Hij fotografeert alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, heden en toekomst. Antieke objecten gaan een intrigerend samenspel aan met mensen, wild, vissen, bloemen, vruchten en hedendaagse voorwerpen. Met een herkenbare signatuur is een omvangrijk oeuvre opgebouwd.

Over Frank van Driel

Frank van Driel (Leiden, 1966) heeft een opleiding Bedrijfskunde voltooid. Hij volgde uiteindelijk zijn hart en werd in 2001 professioneel fotograaf. Van Driel is verbonden met de stad Den Bosch waar hij werkt in zijn uit 1424 daterend atelier ‘Het Pand’, gevestigd in een voormalig klooster.

Meet & Greet

Tijdens de expositie organiseert Museum Slager op drie zondagen ook een ‘Meet & Greet’: 12 december, 16 januari en 6 februari. Meer info: www.museumslager.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant