Olympia'18 pakte de koppositie na winst tegen EVVC.
Olympia'18 pakte de koppositie na winst tegen EVVC. Foto: Bas Delhij

2F: Volharding klopt Prinses Irene, winst voor Heeswijk en Olympia’18

Voetbal 3.056 keer gelezen

BOXMEER/HEESWIJK | Olympia’18 is als enige ploeg in de tweede klasse F nog zonder puntverlies. De Boxmerenaren kenden weinig moeite met EVVC en wonnen met 4-1. Freek Kerkhoff maakte er drie. Volharding en VV Heeswijk wonnen respectievelijk van Prinses Irene en Venhorst. Vianen Vooruit en SVSSS zorgden voor een spektakelstuk aan de Koebaksestraat. Het treffen eindigde in 4-4.

Olympia’18 boekte de tweede overwinning op rij. Freek Kerkhoff was de gevierde man aan Boxmeerse zijde. Hij tekende voor de 1-0 en 2-0, waarna EVVC wat terugdeed. Het bracht Olympia echter niet van de leg. Sem Janssen, op aangeven van Sam Luppes, maakte 3-1, waarna Kerkhoff een valse hattrick voltooide en Olympia de koppositie bezorgde.

Overtuigende winst Volharding
Volharding overtuigde met een knappe 3-0 overwinning bij Prinses Irene. In Nistelrode scoorden Melvin de Klijn, Vincent Buijssen (penalty) en Tom Kessels namens Volharding. “We zijn effectief met onze kansen omgesprongen, maar de overwinning was terecht”, keek de winnende coach Johan Vullings terug. “Een glad en moeilijk bespeelbaar kunstgras zorgde voor een moeizaam veldspel.” De wedstrijd van hedenmiddag stond in het teken van het afscheid van Prinses Irene-captain Gijs van Erp. De 35-jarige Van Erp kwam in 18 seizoenen tot een respectabel aantal wedstrijden van 389 duels. Vanmiddag dus de laatste. Waar menigeen zal hebben gedacht, dat Van Erp slechts een aantal minuten zou spelen, haalde trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene hem pas vlak voor tijd naar de kant. Volharding had de wedstrijd toen al lang en breed in de tas.

Gijs van Erp nam afscheid.

Veerkrachtig Vianen Vooruit
Vianen Vooruit bewees thuis SVSSS over voldoende veerkracht te beschikken. Voor de tweede week op rij speelde de formatie van hoofdtrainer Joost Jansen met 4-4(!) gelijk. De roodbroeken keken bij rust tegen een 1-3 achterstand aan en tien minuten voor het einde leidden de gasten nog met 2-4. Thijn Jans zorgde nog wel voor 1-0, maar daarna nam SVSSS de regie over. Bij een 1-3 zorgde Rik Willemsen (penalty) voor de aansluitingstreffer, maar de ploeg uit Ulvenhout scoorde 2-4. Daarmee leek het pleit beslecht, maarJoey de Bouville maakte de 3-4, waarna Wout van de Wiel in de 96ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Jansen: “We hebben tot de laatste minuut voor elke meter gestreden tegen een goed SVSSS. Vooral de eerste helft gaven wij niet thuis, maar we hebben aangetoond over veerkracht te beschikken.”

Vianen Vooruit toonde veerkracht. (Foto: Hanny van der Linden)

Heeswijk buigt achterstand om
Heeswijk versloeg Venhorst met 2-1 na een achterstand die al na een minuut tot stand kwam. Joris van den Hooven profiteerde dankbaar van een slippertje van doelman Sebastiaan de Schouwer. In de tweede helft boog Juul Heerkens met twee goals de achterstand om in een driepunter voor Heeswijk, dat zeker voor rust niet mocht klagen dat Venhorst de voorsprong niet verdubbelde.

DAW pakt punt in Empel
DAW begon sterk bij Emplina en kwam na tien minuten op voorsprong via Corik Megens, die een rebound binnen tikte. Vincent Lathouwers zorgde halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker, waarna Emplina na een uur spelen op voorsprong kwam na een, volgens het DAW-kamp, ‘goedkope penalty’. Martijn van Helvoort benutte het cadeautje. DAW pakte toch een punt via Noah van Deijne, die een perfect uitgevoerde counter afrondde. De assist kwam op naam van Roel Janssen, die ook bij de 0-1 was betrokken.