Teun van Grunsven probeert los te komen van zijn tegenstander. De Bosschenaren hadden het geluk niet aan hun zijde en verloren dankzij een doelpunt in de extra tijd met 0-1 van SC Telstar. (Foto: Henk van Esch)
Teun van Grunsven probeert los te komen van zijn tegenstander. De Bosschenaren hadden het geluk niet aan hun zijde en verloren dankzij een doelpunt in de extra tijd met 0-1 van SC Telstar. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch ziet SC Telstar in blessuretijd de volle buit pakken

Sport 132 keer gelezen

DEN BOSCH | De kansen om een resultaat uit het vuur te slepen in de thuiswedstrijd tegen SC Telstar waren er wel degelijk. Toch stond FC Den Bosch na 94 minuten opnieuw met lege handen en moest het wederom een late tegentreffer slikken. De gasten uit Noord-Holland gingen er in de 93e minuut alsnog met de volle buit vandoor.

Over de eerste 45 minuten van de wedstrijd valt achteraf weinig te beschrijven. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, kregen wat kleine mogelijkheden, maar dat scheidsrechter Dröge voor de rust floot met een 0-0 tussenstand zal niemand hebben doen verbazen. 

Ook in de tweede helft was het spel van beide ploegen moeizaam. FC Den Bosch leek Telstar direct na rust bij de strot te willen grijpen, zonder echt door te knijpen. Doelpogingen van Ahannach en Kuijpers konden doelman Ronald Koeman jr. niet echt in de problemen brengen. Na het inbrengen van een tweede spits in de persoon van Preben Stiers probeerden de Bosschenaren met opportunistisch voetbal de defensie van Telstar meer aan het wankelen te krijgen. Verder dan een poging van diezelfde Stiers, waarbij de bal uiteindelijk ruim naast het doel belandde, kwam het niet. 

Domper van jewelste

Vlak voor het eindsignaal was het wederom de ingevallen Belg met een hoofdrol. De spits stormde op het vijandelijk doel af, werd van de bal gelopen en dacht een hoekschop mee te krijgen. Tot verbazing van iedereen in het stadion gaf de leidsman een achterbal. De doeltrap werd snel genomen, waardoor de Bossche organisatie nog niet op orde stond, met als gevolg dat uiteindelijk Telstar-aanvaller Rein Smit zichzelf tot matchwinner wist te kronen door vrij simpel de winnende 0-1 binnen te schieten. Een domper van jewelste voor Jack de Gier en zijn ploeg. De trainer/coach kreeg wegens aanmerkingen op scheidsrechter Dröge ook nog een gele prent gepresenteerd.

Uit tegen ADO Den Haag

Al met al was het vrijdag opnieuw een vervelende avond voor FC Den Bosch. De ploeg zakt door dit resultaat af naar de 19e positie op de ranglijst. Met een uitwedstrijd bij periodekampioen ADO Den Haag op het programma - aftrap aanstaande zondag om 14.30 uur - kunnen De Gier en zijn manschappen de borst natmaken.

Online kaartverkoop

De online kaartverkoop voor deze uitwedstrijd is al gestart. FC Den Bosch krijgt de beschikking over 250 buscombi-kaarten en de supportersclub heeft ook 250 toegangsbewijzen in de verkoop. Supporters met een seizoen of clubcard kunnen één ticket per persoon aanschaffen. Een kaart voor de buscombi is te koop voor de prijs van 37,50 euro. Kijk voor kaartverkoop en het laatste nieuws op de website van FC Den Bosch: www.fcdenbosch.nl

Soufyan Ahannach

Overigens was er afgelopen week ook goed nieuws te melden. Soufyan Ahannach (26) tekende een verbintenis bij FC Den Bosch tot en met de zomer van 2022. De creatieve middenvelder/aanvaller speelde inmiddels al 15 officiële duels op amateurbasis voor de club uit Den Bosch.

Creativiteit en ervaring

Met de behoefte om fit te worden en zoveel mogelijk wedstrijden op niveau te spelen, sloot Ahannach halverwege het seizoen 2020-2021 aan bij de selectie van trainer/coach Jack de Gier. Een win-win-situatie voor beide partijen, die goed beviel en dan ook in het nieuwe seizoen is doorgezet. Rond de jaarwisseling vindt er een evaluatiemoment plaats waarin club en speler met elkaar bespreken hoe de toekomst eruit gaat zien. “We zijn blij dat we een speler van het kaliber van Soufyan voor onze club hebben weten te behouden. Met zijn creativiteit en ervaring gaat hij dit seizoen nog heel belangrijk zijn voor ons”, aldus technisch manager Jan Gösgens van FC Den Bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant