Redding Brigade Rosmalen heeft het afgelopen weekeinde deelgenomen aan het NK teams in het Groenhovenbad in Gouda.
Redding Brigade Rosmalen heeft het afgelopen weekeinde deelgenomen aan het NK teams in het Groenhovenbad in Gouda. Foto: Redding Brigade Rosmalen

Redding Brigade Rosmalen succesvol op NK lifesaving in Gouda

Verenigingen 173 keer gelezen

ROSMALEN | Afgelopen weekend stond voor Redding Brigade Rosmalen in het teken van het NK teams in het Groenhovenbad in Gouda. 

Op zaterdag waren de aspiranten E, D en C aan de beurt. Dit is de jeugd tot en met 14 jaar. Maar liefst 4 Rosmalense teams (D gemengde ploeg, twee C meisjes ploegen en C jongens ploeg) verschenen daar aan de start. Na een snelle wedstrijd waarbij de ploegen weinig konden uitrusten van het vorige onderdeel, wisten een aantal Rosmalense ploegen op het podium te komen. In totaal werden er vijf onderdelen gezwommen: vervoersestafette, wisselslagestafette, zwemvliesestafette, lijnredding en pop/ringduiken voor ploegen. 

Pop/ringduiken

Bij het pop/ringduiken voor ploegen zwemt de eerste zwemmer zo snel mogelijk naar de 25 meter waarbij de E en D een ring en bij de C een pop op de bodem ligt. Hij of zij duikt deze pop op en begint terug te zwemmen. Ondertussen zijn ook de andere drie teamgenoten gaan zwemmen. Op vijf meter vanaf de kant liggen zijn als een treintje klaar, zodat de zwemmer met de pop/ ring aan kan sluiten. Met vieren zwemt het team in de familiekopgreep als een treintje terug naar de finish.

Podiumplaatsen

In het teamklassement was er brons voor de D-gemengd ploeg, brons voor de C-meisjes, brons bij de lijnredding voor de D-jongens (Bram Hirink en Samuel Robertson), zilver voor de C-meisjes (Lina Lafdali en Malaika van Helvoort) en brons voor de C-meisjes (Lotte Vorstenbosch en Emma van Veen). Naast deze podiumplaatsen zwom het D-gemengd team een clubrecord op de 4x 25 meter ringvervoeren. 

Zondag

Op zondag waren de junioren, senioren en masters aan de beurt. Met één junioren B en één senioren A team werd er gestreden om het Nederlands kampioenschap. Ook zondag werd er goed en hard gezwommen. De onderdelen zijn bij deze categorieën net wat anders of zwaarder. Waar de jeugd met een duikring, of een half gevulde reddingspop moet zwemmen, mag deze categorie met een volle pop zwemmen. Zo ook bij de lijnredding - waar de redder vanaf de kant het slachtoffer een reddingslijn toe moet gooien en het ‘slachtoffer’ zo snel mogelijk naar de kant moet halen - is de afstand waarop het slachtoffer ligt bij de BAM sporters 12,5 meter. Bij de jeugd is deze afstand, afhankelijk van de categorie, 4, 6 of 8 meter. In totaal werden er zes onderdelen gezwommen. De junioren B behaalden met een derde plaats het podium.

Clubrecords

Naast deze bronzen plak brak dit junioren B-team ook vier clubrecords. De clubrecords op de hindernisestafette, het popduiken voor ploegen, de popvervoersestafette en de torpedoboeiestafette zijn weer aangescherpt. De heren A hebben het clubrecord op de hindernisestafette aangescherpt. Na meer dan 1,5 jaar weer een eerste binnen wedstrijd. Wat hebben de deelnemers genoten. Kijk voor meer informatie over Redding Brigade Rosmalen op https://rbrosmalen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant