Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
Vanaf dinsdag 19 oktober start de verkoop van alle voorstellingen t/m februari 2022. (foto: Anne van Zantwijk & Bas de Brouwer)
Vanaf dinsdag 19 oktober start de verkoop van alle voorstellingen t/m februari 2022. (foto: Anne van Zantwijk & Bas de Brouwer) (Foto: Anne van Zantwijk & Bas de Brouwer)

Theater aan de Parade presenteert nieuw programma

  •   keer gelezen

Den Bosch – Volle zalen, het geroezemoes vooraf aan de voorstelling, de spanning in de coulissen en de betovering van het publiek. Theater aan de Parade heeft er zin in! Van Amélie de musical tot intieme theatersolo van Mira van der Lubbe; op dinsdag 19 oktober om 14.00 uur start de kaartverkoop voor alle voorstellingen tot en met februari 2022.

In tegenstelling tot wat het publiek gewend was, presenteert Theater aan de Parade nu meerdere keren per jaar nieuw programma-aanbod. Enerzijds om voldoende aandacht te besteden aan door corona doorgeschoven voorstellingen van afgelopen seizoen, maar ook om actueel nieuw aanbod te presenteren. Voor de periode tot en met februari is een breed programma samengesteld: van de grote musicalproductie ‘Amélie De Musical’ en het acrobatiekspektakel ‘Bubbelonia’ tot de intieme theatersolo van Mira van der Lubbe. 

Naast de traditionele genres is er volop ruimte voor bijzondere cross-overs, zoals de dansvoorstelling van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag. Of het theatrale concert ‘Hersenstreken’, over het wonder en het falen van het menselijk brein door de Nederlandse Bachvereniging en hoogleraar neurologie Philip Scheltens.

HAL8 IN DE BRABANTHALLEN
De komende tijd programmeert het theater - totdat het nieuwe Theater aan de Parade in 2023 gereed is - op verschillende prachtige locaties in de stad: van de Willem Twee toonzaal tot het Jheronimus Bosch Art Center. Nieuw is de ‘eigen’ zaal HAL8 in de Brabanthallen, waar plek is voor ruim 850 bezoekers per voorstelling. Hier staan grote namen zoals Candy Dulfer, Snelle en Kasper van der Laan. Bezoekers beleven in een sfeervolle en veilige setting de magie van theater. Compleet met gezellige foyer, rode loper en de vertrouwde theaterstoelen uit het oude theater. 

HOFTHEATER OP DE PARADE
De herfstvakantie ligt voor de deur, de pepernoten liggen al in de winkel en voor je het weet staat de kerstboom in huis. Ook de maand december kom je bij Theater aan de Parade feestelijk door met onder meer ‘’t Zet-je-schoen-concert’, het acrobatiekspektakel ‘Bubbelonia’ en ‘De Hoe Overleef Ik De Kerst Show’. Ook kunnen de rôôd-wit-gele sjaals weer van zolder worden gehaald: in november ontvangt het hoftheater weer vele Oeteldonkers in een speciale tent op de Parade voor onder meer het Kwèkfestijn.

BLIK OP DE WERELD
Het veelzijdige programma van Theater aan de Parade vermaakt, maar reflecteert ook. De serie ‘Klimaatmakers’ biedt verschillende perspectieven op de klimaatcrisis, zoals de eco-tainment musical ‘Antropoceen’ van Club Gewalt. Daarnaast start de programmalijn ‘Geschiedenis opnieuw bekeken’ met de toneelvoorstelling ‘Lichter dan ik’. Hierin staat de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing van Indonesië centraal.

Vanaf dinsdag 19 oktober koop je kaartjes voor je favoriete artiest, ontdek je veelbelovend talent en wil Theater aan de Parade je inspireren én uitdagen. Voel jij de theaterkriebels al? Van kassamedewerker tot programmeur en van lichttechnicus tot horecamedewerker: iedereen staat te popelen om je met open armen te ontvangen.

Het volledige programma tot en met eind februari vind je op theateraandeparade.nl. Bekijk hier ook het online magazine boordevol inspiratie en tips!

Meer berichten