Logo kliknieuws.nl/bosscheomroep
<p>Op donderdag 28 oktober is het showtime en vinden op diverse plekken in Den Bosch Music Moves events plaats voor mensen die daar normaal gezien niet vanzelfsprekend toegang tot hebben.</p>

Op donderdag 28 oktober is het showtime en vinden op diverse plekken in Den Bosch Music Moves events plaats voor mensen die daar normaal gezien niet vanzelfsprekend toegang tot hebben.

(Foto: Music Moves)

Music Moves timmert ook in Den Bosch aan de weg

  •   keer gelezen

DEN BOSCH | Voor velen is de dansvloer vrijheid, een plek om elkaar te ontdekken en omarmen. Maar voor sommige mensen is de dansvloer nooit vanzelfsprekend. Daarom presenteert Music Moves bijna 100 zogenaamde ‘impact events’ in zes steden in Nederland. In Den Bosch vinden op donderdag 28 oktober verschillende muziek events plaats voor mensen die daar niet vanzelfsprekend toegang hebben. 

Music Moves traint op grote schaal muziekliefhebbers tot sociaal ondernemers in de muziekindustrie. In totaal doen er 400 jongvolwassenen mee aan het landelijke programma dat plaatsvindt in Amsterdam, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Enschede en Deventer. Music Moves deelnemers volgen een gratis vierdelige training door experts uit de muziekindustrie en ervaren trainers. Na trainingen in onder andere sociaal ondernemerschap en eventorganisatie, organiseren zij hun eigen maatschappelijke muziek event. Denk aan events als beats produceren met dak- en thuisloze mensen, een danschoreografie maken met ouderen of samen met jongeren met een beperking een videoclip regisseren. Music Moves stimuleert jong talent om middels de kracht van muziek een impact op de maatschappij te maken, zowel landelijk als regionaal. Van een eerste editie in 2019 met 100 deelnemers, breidt Music Moves dit jaar dan ook uit naar 400 deelnemers en 100 events in zes steden.

De Music Moves-training in Den Bosch begon met een kick-off bij Willem Twee poppodium, gevolgd met trainingen door ondernemers zoals Ivo Dierx (Van Zuid events en de organisatie van Willem Twee poppodium) op de onderwijsboulevard van Avans. Binnen het Music Moves programma komen diverse onderwijsinstellingen, maatschappelijke- en culturele organisaties zoals poppodia en festivals samen. Zo zijn alle events in Den Bosch georganiseerd in samenwerking met zorginstellingen en maatschappelijke organisaties zoals van Neynselgroep en Vluchtelingenwerk NL. Naast de in Den Bosch organiserende partijen 10,000 HOURS, Farent, Huis73 en Avans, zijn vast programma versterkers o.a. Dukebox, Van Zuid events, Adoda Music, QUIET, Waterkant, Cypher HQ, One and One makes two en Popronde.

Op donderdag 28 oktober is het showtime en vinden de Music Moves events in Den Bosch plaats. Zoals een modeshow voor mensen met een beperking bij Cello, dansles voor mantelzorg-kinderen bij Farent en een open podium voor ouderen bij Van Neynselgroep. Kijk voor alle event en meer info op music-moves.nl/denbosch.

Meer berichten