Mohamed Merte (2e van links) wordt bejubeld door zijn medespelers na zijn winnende doelpunt tegen Jong Utrecht. (Foto: Henk van Esch). Foto: Henk van Esch

Bekertoernooi voorbij voor FC Den Bosch, wel weer zege in de competitie

Sport 187 keer gelezen

DEN BOSCH | Met drie wedstrijden in zeven dagen tijd, waarin werd gelijkgespeeld in Dordrecht (3-3) en de tweede ronde van de KNVB beker niet bereikt kon worden (2-1) in Kerkrade, sloot FC Den Bosch af met een thuiswedstrijd tegen het beloftenelftal van FC Utrecht.

De veel besproken laatste minuten van de duels in Dordrecht en Kerkrade werden op vrijdagavond 29 oktober wel doorstaan. FC Den Bosch trok een nipte overwinning 2-1 over de streep en ziet zichzelf hierdoor klimmen op de ranglijst.
Opnieuw gingen de Bosschenaren sterk van start in een competitiewedstrijd. Binnen twee minuten had Mohamed Berte al de openingstreffer op zijn schoen nadat Salasiwa hem prima wist te bedienen. Tot zijn eigen verbazing wist doelman De Keijzer de inzet van de Belg nog te redden en voorkwam hiermee een vroege Bossche treffer. Het thuispubliek hoefde echter niet lang te wachten om alsnog te mogen juichen. In de negentiende minuut was het opnieuw Roy Kuijpers die zijn ploeg op voorsprong wist te schieten. Van dichtbij schoot de buitenspeler voor de negende keer dit seizoen raak (acht competitiedoelpunten en één in de beker) en zette daarmee zijn naam achter de eerste treffer van de avond.
Toch lieten ook de gasten van zich horen; met name Eros Maddy ontsnapte regelmatig aan de aandacht van de laatste linie van FC Den Bosch, maar tot doelrijpe kansen kwam het niet voor de Utrechters. Op slag van rust wist Mohamed Berte de score te verdubbelen. Met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal, bracht hij FC Den Bosch op een comfortabele 2-0 voorsprong bij het opzoeken van de kleedkamers.

Op-en-neer

In de tweede helft kabbelde het spel wat op-en-neer. Beide ploegen kwamen moeilijk tot voetballen, waar FC Den Bosch nog twee mogelijkheden kreeg via Berte en Ahannach om de bevrijdende derde Bossche treffer op het scorebord te zetten. Jong FC Utrecht-doelman De Keijzer, die later ook hulp kreeg van zijn defensie bij een inzet van Ahannach, voorkwam meermaals dat FC Den Bosch de wedstrijd in het slot kon gooien. Het leidde uiteindelijk zelfs tot een aansluitingstreffer van invaller Ayman Sellouf. De buitenspeler schoot in de 78e minuut van dichtbij raak en bracht met de 2-1 de spanning terug in de wedstrijd. Ondanks meerdere pogingen van de gasten uit Utrecht om de gelijkmaker op het bord te zetten, trok FC Den Bosch de drie punten dit keer wel over de streep.
Na twee fatale eindfases tegen FC Dordrecht en Roda JC, waarin Den Bosch in beide wedstrijden vaak de deksel op haar neus kreeg, hoefde men in dit duel geen tegentreffer in blessuretijd te incasseren en kon de overwinning gevierd worden.

Uitgeschakeld in beker

Want vorige week verloor FC Den Bosch in de slotfase van Dordrecht, het bekertoernooi verliep voor de Bosschenaren rampzalig. Al in de eerste ronde werd de ploeg uitgeschakeld door Roda JC. In de eerste helft controleerde FC Den Bosch de wedstrijd. Zonder grote kansen te creëren kwamen de ploeg van De Gier zeven minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. Roy Kuijpers kreeg de bal panklaar van de voet van Soufyan Ahannach en verschalkte doelman Rody de Boer met een subtiele voetbeweging. Na de pauze nam Roda JC het heft in handen. Dat resulteerde in een snelle gelijkmaker. De 1-1 van Livramento gaf de Limburgers extra energie om op zoek te gaan naar een tweede treffer. Den Bosch kreeg opnieuw de deksel op haar neus aan het eind van de wedstrijd. Invaller Emmers trok de bal voor op Vente, die ook zijn invalbeurt bekroonde met de winnende goal.

Thuis tegen De Graafschap

Einde bekertoernooi dus, maar door de overwinning tegen Jong Utrecht kon de stap naar de middenmoot van het klassement gezet worden. Met zestien punten uit dertien wedstrijd vindt de ploeg zichzelf terug op plaats 14 op de ranglijst. Vrijdag komt De Graafschap op bezoek in Stadion De Vliert. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt.