Villa den Harten zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 haar deuren openen.
Villa den Harten zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 haar deuren openen.

Oud klooster in Den Bosch wordt zorgvilla voor mensen met dementie

Wonen 602 keer gelezen

DEN BOSCH | In het voormalige klooster ‘De Heilige Harten’ aan het 53RD Welsh Divisionplein in Den Bosch wordt een plek om te wonen gerealiseerd voor mensen met dementie. 

Het klooster was tot voor kort nog in gebruik door de paters van de Heilige Harten. De naam van de zorgvilla, Villa den Harten, verwijst naar de vroegere naam van het klooster. Er worden 26 appartementen gerealiseerd van circa 28 m2 tot 42 m2 groot, deze zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer. Enkele appartementen zijn geschikt voor echtparen.
Villa den Harten is onderdeel van Stepping Stones, een organisatie met zorgvilla’s door het hele land waar ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek vinden om te wonen. Typerend voor de zorgvilla’s is het familiegevoel waardoor bewoners zich direct thuis voelen. Dag en nacht wordt er zorg op maat georganiseerd, waarbij de mogelijkheden centraal staan en er vooral gekeken wordt naar wat bewoners wél kunnen en willen. Maar ook het feit dat familie en vrienden altijd welkom zijn en iedere bewoner zijn appartement in kan richten met eigen meubilair, draagt bij aan een huiselijk en veilig gevoel.
De verbouwing is in volle gang. Villa den Harten zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 haar deuren openen. Meer informatie: www.steppingstones.nl/villa-den-harten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant