Vanaf woensdag wordt er gevaccineerd in SCC De Helftheuvel.
Vanaf woensdag wordt er gevaccineerd in SCC De Helftheuvel.

Prikken zonder afspraak op de Helftheuvel

Gezondheid 275 keer gelezen

DEN BOSCH | Wie nog niet is gevaccineerd tegen corona, kan vanaf woensdag 3 november wekelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur terecht in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel aan de Helftheuvelpassage 115 in Den Bosch. 

De GGD Hart voor Brabant vestigt zich de komende weken op deze locatie zodat meer mensen zich alsnog kunnen laten inenten tegen het coronavirus. Op deze priklocatie is er keuze tussen twee vaccins: Janssen en Pfizer. Na de eerste vaccinatie met het Pfizer-vaccin wordt een tweede afspraak ingepland. Bij Janssen volstaat één prik.

Voorlichting

Voor inwoners met zorgen, twijfels of vragen over de vaccinaties is er een arts of een voorlichter aanwezig. Met deze medewerkers kan in gesprek worden gegaan over vaccineren. GGD Hart voor Brabant wil ervoor zorgen dat iedere inwoner voor zichzelf een goede afweging kan maken. Hiervoor is het delen van betrouwbare informatie en het voeren van gesprekken heel belangrijk. Besluit iemand dat hij of zij gevaccineerd wil worden, dan kan dat direct op de locatie gedaan worden. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd.

Mobiele locatie

De afgelopen weken zette GGD Hart voor Brabant een mobiele locatie in op het terrein van de Brabanthallen voor een prik zonder afspraak. Dit was zowel in september als in oktober een groot succes. Vorige week werden er bijna 900 eerste en tweede prikken gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant