VV Nieuwkuijk en de familie van Thijs Vermeulen (foto) zetten de strijd van Thijs door.
VV Nieuwkuijk en de familie van Thijs Vermeulen (foto) zetten de strijd van Thijs door. Foto:

Benefietwedstrijd bij VV Nieuwkuijk voor Prinses Maxima Centrum

Gezondheid 308 keer gelezen

NIEUWKUIJK | In naam van jeugdspeler Thijs Vermeulen (15 jaar) presenteert VV Nieuwkuijk samen met de ouders van Thijs op zondag 14 november een Benefietwedstrijd tussen Nieuwkuijk en WSC Waalwijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum Foundation.

Bij het opzetten van de actie was Thijs nog hard aan het strijden in het Prinses Maxima Ziekenhuis. Thijs leed namelijk aan Burkitt Lymfeklier kanker en Leukemie. Hoe oneerlijk deze strijd ook was, Thijs bleef altijd positief en doorvechten. Om Thijs te eren voor zijn vechtlust en winnaarsmentaliteit organiseren VV Nieuwkuijk en zijn familie in zijn naam deze actie: “Rust zacht lieve Thijs. Wij, VV Nieuwkuijk en familie, voeren deze strijd nog in jouw naam verder”.

De Strijd van Thijs

De ouders van Thijs (Monique en Chris) vertellen over zijn strijd. “Op 16-04-2020 kreeg Thijs de diagnose te horen en diezelfde dag is er gestart met de chemotherapie. Het was een paar dagen voor zijn veertiende verjaardag. Thijs leed aan Burkitt Lymfeklier kanker en Leukemie. Voor iedere behandeling kreeg hij een kraal die hij kon vastmaken aan zijn kanjerketting. Iedere kraal heeft zo zijn eigen betekenis en die van Thijs is in totaal bijna 9 meter lang. Thijs vroeg na elke narcose om een frikandel. Zo is dan ook het woord “frikandel” toegevoegd aan de kanjerketting.”

Altijd positief

“Als je aan Thijs vroeg hoe het ging, was zijn standaard antwoord altijd ‘Goed hoor.’ Thijs zag het altijd positief in, hoe slecht het ook ging. Voor de buitenwereld ging het altijd goed met hem. Ook in het ziekenhuis bleef hij altijd positief naar iedereen. Hij was enorm geliefd bij de verpleegkundigen. Hij en iedereen om hem heen, bleven altijd hoop houden op een goede afloop. Hij bleef er voor strijden en voor vechten.”

Zoveel mogelijk geld ophalen

Het Prinses Maxima Centrum wil ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Tijdens de strijd van Thijs is de familie ook erg goed opgevangen. Zo zijn er speciale familiekamers en is er een “geldpotje” beschikbaar voor medicijnen die niet vergoed worden. Daarnaast wordt er veel aan onderzoek gedaan en wordt er geïnvesteerd in goede apparatuur. Om dit alles en nog veel meer te kunnen blijven doen zijn ze enorm afhankelijk van sponsoren en donaties. Alle donaties voor #TeamThijs en tijdens de benefietwedstrijd gaan naar het Prinses Maxima Centrum Foundation. Doneren kan via www.maximaalinactie.nl/team/thijs en iedere bijdrage is welkom.

Programma zondag 14 november 

Om 14.30 uur gaat de Benefietwedstrijd tussen Nieuwkuijk en WSC Waalwijk van start. Hierbij wordt 1 minuut stilte gehouden. Na de wedstrijd zal er een grootse loterij plaatsvinden. Vele lokale sponsoren en ver daaromheen hebben een mooie bijdrage geleverd. Ook Foodtruck de Gezellige Brabander is aanwezig en de totale opbrengst wordt gedoneerd aan #TeamThijs. DJ Stefan de Hart zal gedurende het evenement de muziek verzorgen. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Ook is Matchis met een informatiestand aanwezig. Matchis is het Nederlands centrum voor stamceldonaties. Het is enorm lastig om een geschikte donor te vinden voor stamcellen. Daarom is het van belang dat er zoveel mogelijk mensen donor worden. Voor Thijs was dit de laatste mogelijkheid op genezing en er was een donor gevonden uit Amerika.

Praktische informatie

Locatie: Sportpark VV Nieuwkuijk. Datum en tijd: Zondag 14 november van 14.00 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom. Entree: 5 euro (volledige donatie gaat naar het Prinses Maxima Centrum). Online donatie: www.maximaalinactie.nl/team/thijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant