Leerlingen van Yuverta, wethouder Van der Geld, bewoners van Boschveld en de Tuinklup kids van de Boschveldtuin hebben op woensdag 3 november in  de wijk Boschveld 3000 biologische bloembollen geplant.
Leerlingen van Yuverta, wethouder Van der Geld, bewoners van Boschveld en de Tuinklup kids van de Boschveldtuin hebben op woensdag 3 november in de wijk Boschveld 3000 biologische bloembollen geplant.

Biologische bollen geplant in Bossche wijk Boschveld

Wonen 141 keer gelezen

DEN BOSCH | Op 3 november zijn op een grasveld aan de Copernicuslaan 3000 bollen geplant. 

Leerlingen van Yuverta, wethouder Van der Geld, bewoners van Boschveld en de Tuinklup kids van de Boschveldtuin hebben onder leiding van de werkgroep Groen en Spelen van wijkraad Boschveld met plezier gewerkt. Ze kregen na afloop een aantal biologische bollen mee in een bewaarzakje, gemaakt bij de NaaiMeetup van coöperatie Copernikkel.

VELT

Ecologische tuindersvereniging VELT zocht samenwerking met Provincie Noord-Brabant en loofde begin zomer gratis bloembollen uit voor 15 locaties in Brabant. De werkgroep schreef zich in, pitchte met een video-opname en won gratis bloembollen. Vanwege de bijzondere locatie bij het centrum van de stad, voor en door wijkbewoners en omdat de werkgroep koos voor een bijzondere opzet met letters was VELT overtuigd. Omdat er niet voldoende bollen werden geleverd voor alle letters, heeft de werkgroep extra bollen, schepjes en grond bijgekocht uit wijkbudget, zodat er deze middag 3000 bollen de grond in konden!

Over de werkgroep

Het bloembollenproject in Boschveld is binnengehaald en uitgewerkt door de werkgroep Groen en Spelen van de wijkraad Boschveld. Zij zijn aan het werk om van dit stuk van Den Bosch een mooie en fijne leefomgeving te maken, bomen en planten die er zijn te behouden en om initiatieven te ontwikkelen om verder te vergroenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant