Prins Hans d'n uurste en Adjudant Stefan regeren tijdens carnaval over 't Waoterrijk. Hun motto: '55 JAOR WAOTERRIJK: ‘TIS NET UNNE FILM!'
Prins Hans d'n uurste en Adjudant Stefan regeren tijdens carnaval over 't Waoterrijk. Hun motto: '55 JAOR WAOTERRIJK: ‘TIS NET UNNE FILM!'

Hans d’n Uurste Prins in jubilerend Waoterrijk

Verenigingen 272 keer gelezen

NULAND | Prins Hans d’n Uurste zit in ’t Waoterrijk (Nuland) op de carnavalstroon tijdens het komend carnavalsseizoen, dat in het teken zal staan van de viering van 55 jaar carnaval onder het motto ‘55 JAOR WAOTERRIJK: ‘TIS NET UNNE FILM!’.

Afgelopen donderdag tijdens het Prinsenbal - de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar - werd in Gemeenschapshuis De Meent in Nuland Hans van der Donk aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Hans van der Donk (48) - geboren Nulander, getrouwd met Heidi en vader van Stijn, Luuk, Teun en Meike - is in het dagelijks leven Operational Manager bij Circet Nederland. Stefan van den Hanenberg (46), Directeur Operations en R&D bij Dalco Food, getrouwd met Helga en vader van Martijn, Eline, Sander en Carlijn, zal Prins Hans d’n Uurste tijdens het komende carnavalsfeest als zijn Adjudant assisteren.

Over Prins Hans

Zowel Prins als Adjudant zijn geboren en getogen Nulanders en goede bekenden in de carnavalswereld: Prins Hans is voorzitter van carnavalsvereniging de Pindollen, de oudste carnavalsvereniging van ’t Waoterrijk, waarvan hij al 31 jaar lid is. Ook speelde hij trombone in blaaskapel de Pinbloazers en deed hij vele malen mee aan de optocht en het Krakend Concert. Carnaval werd hem dan van jongs af aan ook met de paplepel ingegoten. Zijn beide ouders waren jarenlang zeer actief binnen de Carnavalsorganisatie en zijn vader is voor al zijn inzet zelfs benoemd tot erelid.

Over Adujant Stefan

Zijn Adjudant Stefan is al vanaf jonge leeftijd een fanatieke wagenbouwer. Verder is hij de bedenker van het Bouwersbal, stond hij samen met enkele anderen aan de wieg van het CarnavalsVoetbalToernooi en was hij in 2011 lid van de Jubileumcommissie Waoterrijk 44. Vanwege zijn inzet voor de carnavalsviering ontving hij in 2018 de hoogste onderscheiding van ’t Waoterrijk, de Snèrtonderscheiding. Op dit moment is de nieuwe Adjudant nog altijd actief als Krakend Concert Commissielid en als organisator (en bedenker) van ‘t Waoterrijks Ontbijt in de kerk na afloop van de traditionele carnavalsmis.

Jubileumcommissie

D’n Hoogheid en zijn Adjudant waren verder beiden, voordat zij tot dit prachtige ambt werden geroepen, al toegetreden tot de Jubileumcommissie Waoterrijk 55 en hebben er nu alleen nog maar meer zin in om van dit jubileum een schitterend feest te maken. Het is wel duidelijk dat het carnavalsvirus bij beiden in het bloed zit en dat hebben ze inmiddels ook weer doorgegeven aan de volgende generatie, want hun kinderen zijn eveneens enthousiaste carnavalsvierders.

Kijk voor meer informatie op de website: www.waoterrijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant