Een impressie van de nieuwe verlaagde Diezebrug. Het is de bedoeling dat de brug eind 2024 klaar is.
Een impressie van de nieuwe verlaagde Diezebrug. Het is de bedoeling dat de brug eind 2024 klaar is.

Voorbereiding nieuwe Diezebrug in Den Bosch in volle gang

Politiek 662 keer gelezen

DEN BOSCH | Het gebiedsperspectief Bossche Stadsdelta is in december 2020 door de raad vastgesteld. Een van de projecten uit het gebiedsperspectief is het onderzoek naar de mogelijkheden voor het verleggen en verlagen van de Diezebrug.

In de afgelopen periode (verkenningsfase) heeft de gemeente onderzocht of deze brug inpasbaar en haalbaar is. In de komende planstudiefase wordt de voorbereiding voor de bouw van deze nieuwe verlaagde brug verder opgepakt. De nieuwe verlaagde Diezebrug is als eerste project de aanjager van de verdere gebiedsontwikkeling in de Bossche Stadsdelta en gaat nu een nieuwe fase in.

Verbinder

Wethouder Mike van der Geld (Bossche Stadsdelta): “We maken van de Bossche Stadsdelta een aantrekkelijk en levendig gebied met water als verbinder. In dit gebied is ruimte voor ontmoeting, vernieuwing en een gevarieerd woningaanbod. Het doel van deze brug is dan ook om de Stadsdelta meer toegankelijk te maken. Een brug die de beide zijden van de Dieze met elkaar verbindt. En de cultuurhistorie van de Citadel en omgeving beter zichtbaar te maken. Natuurlijk doen we dit zo duurzaam mogelijk.”

Het college stelt de gemeenteraad op 7 december voor om geld beschikbaar te stellen voor de verdere voorbereiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant