Bestuurders van de snellere deelscooters zijn wel verplicht om een helm te dragen.
Bestuurders van de snellere deelscooters zijn wel verplicht om een helm te dragen. Foto: Frederik Herregods

GO Sharing introduceert in Den Bosch elektrische 45 km/u deelscooters

Verkeer en vervoer 1.116 keer gelezen

DEN BOSCH | GO Sharing heeft in Den Bosch 25 extra elektrische deelscooters geplaatst. De nieuwe deelscooters hebben een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur en zijn vooral bedoeld om tussen regio’s te reizen.

Net als de andere deelscooters van GO Sharing in Den Bosch, die een maximumsnelheid van 25 km/u hebben, zijn de nieuwe 45 km/u scooters 24 uur per dag beschikbaar. De deelscooters zijn 100% elektrisch en de accu’s worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen.

Helm is verplicht

Bestuurders van de snellere deelscooters zijn wel verplicht om een helm te dragen. Daarom zijn de 45 km/uur scooters uitgerust met een via de app te openen topkoffer met daarin twee helmen en ook haarnetjes. Zogenaamde Powerrangers - medewerkers van GO Sharing die lege accu’s verwisselen - ontsmetten de helmen bij iedere accuwissel. 

Langere afstanden

Met de 45 km/u scooters kunnen langere afstanden sneller worden afgelegd. De snellere deelscooters zijn dan ook bedoeld voor langere reizen en om dat te stimuleren geldt er een starttarief van 1 euro. Onderaan de streep ben je goedkoper uit op de langere afstanden: je reist immers sneller.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant