Lion Kaak en Gaston Salasiwa. (Henk van Esch Fotografie)

TOP Oss verdient drie punten, FC Den Bosch pakt ze

Sport 1.061 keer gelezen

DEN BOSCH | Met vuurwerk werden de spelers van TOP Oss door hun supporters aangemoedigd voor hun korte reis richting Den Bosch. De spelers van FC Den Bosch werden gedurende de wedstrijd gesteund door de eigen aanhang, waarbij enkele supporters tijdens de wedstrijd zelfs even de tribune opkwamen. In een lege Vliert was verder geen sprake van een echt derbygevoel. Het was FC Den Bosch dat voor de vierde keer op rij won (1-0), maar TOP Oss was de enige ploeg die de drie punten verdiende.

Jizz Hornkamp en Jan Lammers. (Foto: Henk van Esch Fotografie)

De Bossche fans konden hun geluk niet op toen al na zes minuten hun ploeg op voorsprong kwam. Doelman Norbert Alblas tikte een schot van Roy Kuijpers precies voor de voeten van Ryan Leijten die vervolgens in een leeg doel raak schoot. Het bleek direct de grootste kans van de Bosschenaren in de hele wedstrijd te zijn. Het was TOP Oss dat de betere ploeg was en de kansen liet liggen. Vooral Kay Tejan was behoorlijk bedrijvig, maar de Amsterdammer had het vizier niet op scherp staan.
Ook in de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld. TOP Oss was de ploeg met het meeste balbezit en de dreiging. Maar in het voetbal gaat het om kansen afmaken en daar slaagden de gasten niet in. FC Den Bosch trok een zwaarbevochten overwinning over de streep en staat nu achtste in de Keuken Kampioen Divisie. De Ossenaren blijven negentiende.

Supporters steunden hun club door gezang en vuurwerk.