Nulandia heerste vanmiddag tegen RKKSV
Nulandia heerste vanmiddag tegen RKKSV Foto:Peter Kuijpers

Nulandia walst over RKKSV in streekderby

Voetbal 477 keer gelezen

Het was een kat-en-muis spelletje vanmiddag in Nuland. De ploeg van trainer Marc van Delft heeft wel eens voor hetere vuren gestaan dan het duelletje van vanmiddag. Twee opvallende feiten: Bij Nulandia speelde sinds hele lange tijd nestor (36) Geert Korsten weer mee en dat liet zich gelden. Bij de tegenstander viel de jeugdige Sergio van Delft in zoon van de Nulandia trainer.

Door: Peter Kuijpers.

Al bijna van de aftrap was raak. In de 2e minuut wedstrijd scoorde Tom van de Ven de 1-0 en zeven minuten later nam hij de 2-0 voor zijn rekening. Nulandia bleef aandringen waar de gasten uit de kruisstraat amper aan opbouwen kwamen. Bovendien heeft Van Delft met Joris Razenberg en Stef van de Hurk een ijzersterke nummer drie en vier staan in het hartje van de Nulandse defensie. Na een half uur werd het zelfs 3-0 uit een strafschop van man van de wedstrijd Geert Korsten. De pingel die werd gegeven voor het vloeren van Coen van Schijndel. Op slag van rust viel ook nog de 4-0. Mark Ruijssenaars kogelde snoeihard op het doel van RKKSV doelman Sven Jansen die door zijn verdediger de bal van richting zag veranderd.

Nulandia heerste vanmiddag tegen RKKSV - Foto:Peter Kuijpers

Hattick
Na rust leek al snel de 5-0 te vallen echter dat doelpunt Tom van de Ven werd afgekeurd. Na een uur voetballen vond Geert Korsten het welletjes en liet zich vervangen door Rens Govers. Veel bij Nulandia begint bij Geert Korsten die belangrijk is voor het team van Van Delft. Van de Ven kwam alsnog aan zijn ‘valse’ hattrick. Vanaf de achterlijn krulde hij de bal over Jansen binnen. Een doelpunt van grote schoonheid. De wedstrijd kakte in en miste het publiek dat op Duin en Dael vaak de twaalfde man kan zijn. Een prima overwinning waar Nulandia van zich doet spreken en een terugkeer naar de derde klasse opteert.