Jan de Graaf toont trots de nieuwe vitrine in zijn visspeciaalzaak in De Rompert.
Jan de Graaf toont trots de nieuwe vitrine in zijn visspeciaalzaak in De Rompert. Foto: Henk van Esch

Altijd dagverse vis van topkwaliteit en service met een glimlach

Zakelijk 801 keer gelezen

DEN BOSCH | Een harinkje uit de hand, een portie versgebakken kibbeling, een kant-en-klare vismaaltijd, of een goedgevulde visschotel voor de feestdagen die voor de deur staan. Bij Jan de Visboer in Winkelcentrum De Rompert kan het allemaal! 

Het is alweer zo’n zeven jaar geleden dat Jan de Graaf - alias Jan de Visboer - voor het eerst de deuren opende van zijn eigen winkel in de Rompertpassage in Den Bosch. Nauwelijks zesentwintig jaar oud was hij toen, maar een ‘groentje’ was hij zeker niet. “Ik heb het vak met de paplepel ingegoten gekregen”, vertelt Jan, die geboren en getogen is in Spakenburg, naar eigen zeggen het ‘viscentrum’ van Nederland: “Mijn vader werkte bij een visgroothandel en zo ben ik er als jong ventje ingerold. Op mijn achttiende stond ik al op de markt in Amsterdam vis aan de man te brengen en dat heb ik vele jaren met plezier gedaan. Maar mijn ambitie reikte verder. Ik wilde graag een vaste winkel. En dus ben ik op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Brabant heeft mij altijd enorm getrokken, vooral vanwege het Bourgondische karakter en de fijne mentaliteit van de Brabanders. Zo ben ik uiteindelijk in Den Bosch beland en hier voel ik mij sindsdien als een vis in het water.”

Trouwe klantenkring

In de zeven jaar dat zijn winkel - met de toepasselijke naam Jan de Visboer - geopend is, heeft deze een bijzonder trouwe klantenkring opgebouwd die alsmaar groter wordt. “Als klanten onze vis eenmaal geproefd hebben, komen ze gegarandeerd terug”, aldus Jan, die iedere dag voor dag en dauw opstaat om in Spakenburg - waar hij nog altijd woont - verse vis in te kopen en mee te nemen naar Den Bosch. “Verser kun je de vis echt niet krijgen. Van verse zalm uit Schotland, de lekkerste kabeljauw uit Denemarken, tot heerlijke tonijn uit de Malediven. Maar ook voor een Hollandse Nieuwe ben je bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Onze kracht licht dan ook in de versheid van onze producten, de kwaliteit, het uitgebreide assortiment en, niet te vergeten, de service met een glimlach.”

Nieuwe vitrine

Om het klanten nog gemakkelijker te maken, heeft Jan de Visboer onlangs een nieuwe vitrine aangeschaft die sindsdien vol ligt met de lekkerste kant-en-klare vismaaltijden, heerlijke versbereide vissalades en andere visdelicatessen. “Deze producten kan de klant zelf pakken. Dit scheelt ons niet alleen een hoop tijd, maar geeft de klant ook de mogelijkheid om in alle rust een keuze te kunnen maken”, benadrukt Jan.

Visschotel voor de feestdagen

Met het oog op de feestdagen die komen gaan, heeft Jan de Visboer ook speciale visschotels in het assortiment. “Zie het als een gezond alternatief voor de gourmetschotel en de hapjespan. Wat erin zit, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. De keuze is reuze. Van gerookte zalm en paling bijvoorbeeld, verse haring en tonijn, diverse soorten vis- en rundvleessalade, tot Hollandse garnalen aan toe. Superlekker, gemakkelijk op tafel te zetten en ook nog eens een stuk gezonder. Informeer gewoon eens in onze winkel naar de verschillende mogelijkheden.”

Natuurlijk hopen Jan en zijn team alle trouwe klanten de komende weken in de winkel persoonlijk te kunnen bedanken voor het geschonken vertrouwen in het afgelopen jaar. “Mocht dat om wat voor reden dan ook niet het geval zijn, dan wensen wij u bij deze alvast hele fijne kerstdagen en een onvergetelijk begin van het nieuwe jaar toe. Hopelijk mogen wij u snel weer in onze winkel begroeten”, besluit hij.

Praktische informatie

Jan de Visboer is gevestigd aan de Rompertpassage 53 in Den Bosch. Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.jandevisboer.nl, of bel met 073-6897936 voor het plaatsen van een bestelling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant