De familie Öztürk is enorm blij met het nieuwe onderkomen van Supermarkt Marmaris aan de Boschmeersingel 115 in Den Bosch. Dit is op loopafstand van de oude winkel.
De familie Öztürk is enorm blij met het nieuwe onderkomen van Supermarkt Marmaris aan de Boschmeersingel 115 in Den Bosch. Dit is op loopafstand van de oude winkel. Foto: Henk van Esch

Geslaagde verhuizing Turkse supermarkt Marmaris in Den Bosch

Zakelijk 3.918 keer gelezen

DEN BOSCH | De verhuizing van Supermarkt Marmaris is afgerond. De Turkse supermarkt heeft de winkel aan de Boschmeersingel 137 ingeruild voor een groter pand in diezelfde straat. Op deze nieuwe locatie - recht tegenover Winkelcentrum De Helftheuvel - biedt Marmaris een nog uitgebreider assortiment. 

Supermarkt Marmaris is dé Turkse supermarkt en islamitische slagerij in Den Bosch waar je voor al je boodschappen terecht kunt. Van een uitgebreid assortiment verse groenten en fruit, halal vlees, Turks brood en gebak, tot een grote verscheidenheid aan mediterrane en islamitische delicatessen (onder andere uit Turkije, Iran, India, China, Suriname en Marokko) waaronder diverse soorten kaas, gedroogde kruiden, noten, olijven, dadels en heel veel soorten thee. 

Zeer diverse klantenkring

De supermarkt van de Bossche familie Öztürk is sinds de opening in 1996 uitgegroeid tot een waar begrip in Den Bosch en omstreken. Wat ooit begon als een bescheiden en klein winkeltje tegenover de Helftheuvelpassage, is nu een goedlopende supermarkt met een bijzonder compleet assortiment en een trouwe en diverse klantenkring. Daaronder ook steeds meer klanten met een Nederlandse achtergrond.

Kwaliteit staat voorop

“De één komt hier voor ons ruime aanbod halal vlees, de ander voor de heerlijke mediterrane tapas en andere delicatessen. Uiteindelijk is het de kwaliteit van de producten die ons zo geliefd maakt bij steeds meer Bosschenaren. En dat tegen prijzen die over het algemeen een stukje lager liggen dan die van bijvoorbeeld de keurslager of de warme bakker. Daardoor zijn we met de jaren wel uit ons jasje gegroeid”, vertelt Hakan Öztürk, één van de drijvende krachten binnen het familiebedrijf.

Twee keer zo groot

“Vandaar dat we al een tijdje op zoek waren naar een groter onderkomen”, vervolgt Hakan: “Dit hebben we uiteindelijk gevonden in het pand waar tot voor korte de ALDI zat. Met een totaal winkeloppervlakte van maar liefst 900 vierkante meter, zijn we in één klap letterlijk twee keer zo groot geworden. Daardoor kunnen wij onze klanten voortaan een nog groter assortiment bieden. Zo zijn de brood- en slagersafdeling fors uitgebreid en dat geldt eigenlijk ook voor alle andere versafdelingen.”

Geslaagde verhuizing

De afgelopen weken waren nogal hectisch voor de familie Öztürk. Met man en macht is wekenlang gewerkt om de verhuizing te realiseren zonder dat de klanten daaronder te lijden hebben gehad. “Uiteindelijk zijn we slechts één dag gesloten geweest”, benadrukt Hakan: “Dat was op maandag 6 december. De dag erna - op dinsdag 7 december - hebben we de deuren van de nieuwe winkel voor het eerst geopend. Zonder poespas, want dat vonden we niet gepast en verantwoord op dit moment.”

Nieuw interieur

De nieuwe winkel is niet alleen veel groter, maar ook helemaal van deze tijd. Zo is het complete interieur vernieuwd. Van alle schappen, vitrines, tot koelingen aan toe. “Wij zijn enorm trots op het resultaat. En belangrijker nog; onze klanten zijn er ook heel blij mee. Dat blijkt wel uit alle leuke en positieve reacties die wij de afgelopen week hebben mogen ontvangen”, aldus Hakan. Het nieuwe onderkomen heeft Marmaris een enorme boost gegeven. Hakan en zijn familie hebben dan ook nog heel veel plannen: “Zo willen we in de toekomst ook bestellingen aan huis gaan bezorgen met een eigen tuk tuk. Maar eerst maar eens settelen op onze nieuwe plek.”

Openingstijden

Supermarkt Marmaris aan de Boschmeersingel 115 is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en zondag van 09.00 tot 18.00 uur. Meer info: www.supermarkt-marmaris.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant