Het praten over je suïcidale gedachten met mensen die deze gedachten herkennen kan veel opluchting brengen.
Het praten over je suïcidale gedachten met mensen die deze gedachten herkennen kan veel opluchting brengen.

Last van suïcidale gedachten? Praat er over met lotgenoten

Gezondheid 300 keer gelezen

DEN BOSCH | In Den Bosch start op woensdag 26 januari voor de tweede keer een lotgenotengroep voor mensen die te maken hebben met suïcidale gedachtes. De groep is een samenwerking van Stichting Suïcide Preventie en Herstelacademie De Stijl, onderdeel van Reinier van Arkel. 

Ervaringsdeskundig begeleiders Ivan en Evy begeleiden de lotgenotengroep: ‘Gedachtes aan de dood zijn vaak een taboe. Het hoort en het mag eigenlijk niet en erover praten vinden de meeste mensen moeilijk. Terwijl praten en contact maken juist zo essentieel is. Het doel van de lotgenotengroep is een vrijplaats bieden om ervaring, kracht en hoop te kunnen delen omtrent gedachten aan de dood. In de groep ontmoet je mensen die soortgelijke ervaringen hebben. In gesprek gaan over je gedachten zonder dat daar een oordeel over gegeven wordt kan prettig zijn. Daarnaast kan het ontmoeten van mensen die hetzelfde meemaken als jou een verademing zijn. Je bent niet de enige die hiermee rondloopt. Ook is er ruimte voor humor en ontspanning.’

Praktische informatie

Locatie bijeenkomsten: Herstelacademie de Stijl aan het Taxandriaplein 1d in Den Bosch. Startdatum: woensdag 26 januari met een cyclus van 8 keer om de week van 09.30 tot 11.00 uur. Vervolgdata: 9 en 23 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april en 4 mei. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.suicidepreventiecentrum.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant