Sam van Beek, stagiair bij Het Talent Atelier (HTA) en oud-student KW1C, geeft de Commissaris van de Koning uitleg over de Global Goals.
Sam van Beek, stagiair bij Het Talent Atelier (HTA) en oud-student KW1C, geeft de Commissaris van de Koning uitleg over de Global Goals.

Commissaris van de Koning bezoekt het Koning Willem I College

Onderwijs 587 keer gelezen

DEN BOSCH | Afgelopen vrijdag bracht Commissaris van de Koning Ina Adema een bezoek aan het Koning Willem I College in Den Bosch. Aanleiding was de fusie tussen De Leijgraaf en het Koning Willem I College.

Het samensmelten van de twee onderwijsinstellingen noemt Adema een moedige en noodzakelijke stap. Noodzakelijk omdat we zien dat het aantal studenten daalt. “Mensen met een goede mbo-opleiding zijn onmisbaar. Zonder hen geen mensen aan het bed, geen ICT-er die de computer uit de knoop haalt, de timmerman, de bakker, de loodgieter, de procestechnoloog om maar iets te noemen. De vraag naar mensen met een vak is groot. Dat is nu al het geval en die vraag zal zeker niet minder worden. Het mbo heeft dus de toekomst.”

Hefboom

Jos van Kessel, voorzitter van de Raad van Bestuur : “We grijpen het fusieplan aan om toegevoegde waarde te creëren en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De fusie is voor ons een hefboom om de gewenste vernieuwing te realiseren. Naast het vervullen van onze maatschappelijke rol, willen we een belangrijke partner zijn in de regio. De belangen van studenten en werkgevers staan daarom centraal.”

Ontmoeting met studenten

Tijdens een rondleiding door het nieuwe onderwijsgebouw aan de Onderwijsboulevard ontmoette de Commissaris verschillende studenten van de verschillende opleidingen. Zo gaf Sam van Beek, stagiair bij Het Talent Atelier (HTA) en oud-student KW1C, toelichting over de Global Goals aan de hand van een zelfgebouwde houten bol. Een thema waarvan beide onderwijsinstellingen het belang onderstrepen. Dat zie je ook terug in diverse onderwijsprogramma’s waarin ‘samen werken aan een betere wereld’ op verschillende manieren aandacht krijgt.

In Het Talent Atelier werken studenten van diverse opleidingen samen aan interdisciplinaire projecten met opdrachtgevers uit de regio. Terwijl enkele studenten uitleg gaven over hun eindopdracht, genoot het gezelschap van een kopje koffie met iets lekkers, verzorgd door studenten Horeca.

De onderwijsafdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign (BAM) bevindt zich op de eerste verdieping. Harry van der Schans, directeur BAM vertelt trots dat studenten leren van het gebouw, waar alle technische installaties zichtbaar zijn gemaakt.”

Ondersteuning zorginstellingen

Op verdieping vier ontving, Frank Finkers, directeur van het Voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (Vavo) de Commissaris van de Koning en de rest van het gezelschap. Studenten Verpleging & Verzorging vertelden dat zij tijdens de coronaperiode actief ondersteuning hebben geboden aan zorginstellingen in de regio. De wijze waarop zij deze periode beleefden, maakte zichtbaar veel indruk op de Commissaris van de Koning.

Ina Adema luistert aandachtig naar één van de studenten van het Koning Willem I College in Den Bosch.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant