Kunstenaar Margriet Luyten uit Den Bosch werd gevraagd een ontwerp te maken voor deze eigentijdse mantel.
Kunstenaar Margriet Luyten uit Den Bosch werd gevraagd een ontwerp te maken voor deze eigentijdse mantel.

Nieuwe mantel voor de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch

Religie 269 keer gelezen

DEN BOSCH | De Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch krijgt een nieuwe mantel. Deze ‘Mantel van Hoop en Troost’ moet een symbool zijn van ons vertrouwen in Maria, dwars door alle onzekerheden heen. 

De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch nodigde de Bossche kunstenaar Margriet Luyten uit om de mantel te ontwerpen. De mantel is geweven in het TextielLab in Tilburg en wordt op woensdag 2 maart onthuld als onderdeel van een bijzondere expositie in het Noordbrabants Museum. Dit jaar draagt Maria (eenmalig) haar nieuwe mantel van 1 tot en met 31 mei.

Moederlijke troost

Zowel 2020 als 2021 waren bewogen jaren. Gelukkig was de Mariakapel in de Sint-Jan bijna de hele coronatijd open voor bezoekers. Zo kon iedereen toch bij Maria terecht om zorgen en problemen te delen en dankbaarheid te tonen. Zoals zij in vroeger tijden van de pest werd aangeroepen ter bescherming, zo was zij in coronatijd voor velen hét symbool van moederlijke troost, bescherming en hoop. Om de rol van de Zoete Lieve Vrouw in deze periode te gedenken, is er een nieuwe mantel gemaakt: de Mantel van Hoop en Troost. Een blijvend symbool van vertrouwen, dat ons op een positieve en hoopvolle manier aan de Covid-periode herinnert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant