Sleutelen aan jachten is weer eens wat anders dan keukens monteren.
Sleutelen aan jachten is weer eens wat anders dan keukens monteren. Foto: Heesen

Sleutelen aan superjachten? Kom werken bij Heesen in Oss

Zakelijk 198 keer gelezen

REGIO | Monteurs en loodgieters die dol zijn op techniek vinden bij jachtenbouwer Heesen in Oss een mooie uitdaging. Wie sleutelt er nou dagelijks aan de meest exclusieve jachten ter wereld?

Lang niet iedereen weet dat bij Heesen in Oss superjachten worden gebouwd. Zoals het ultraluxe en supersnelle 80 meter lange vlaggenschip Galactica dat pas nog groot in het nieuws was. Nathan Robinson is monteur bij Heesen. Hij werkt op de afdeling Mechanical production, waar ze de complete mechanische installaties van de jachten bouwen. Frank Vermeulen is er voorman: “Wat het werk speciaal maakt, is dat je met een kale romp begint en vervolgens alle ruimtes inclusief machinekamer opbouwt met alle systemen. Ik ben 18 jaar geleden bij toeval in de jachtbouw terechtgekomen, maar het is zulk aantrekkelijk, uitdagend werk dat ik niets anders meer wil.”

Ervaring is niet nodig

Ervaring in de jachtbouw is volgens Frank niet nodig. “Het mooie is dat je elke dag heel veel leert, geen project is hetzelfde.” Ook kun je bij Heesen vanuit een VMBO-opleiding werkervaring opdoen als BBL-er. Naast monteurs, loodgieters en BBL-ers zoekt Heesen ook projectleiders. Nathan: “Als je van je passie voor techniek je werk wilt maken, moet je bij Heesen komen werken.” Meer weten: heesenyachts.com/perfectefit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant